en gebakken champignons
1. Breng een pan met water aan de kook. Schil de aardappelen, snijd grof en kook in 10-15 min gaar. Vang tijdens het afgieten een kopje van het kookvocht op. | ||||||
2. Pel en snipper de ui fijn. Snijd de champignons in plakjes. Haal de bladeren wilde spinazie van de stengels en was de bladeren. Snijd vervolgens de bladeren van de spinazie grof. | ||||||
3. Verhit een scheut olie in een koekenpan en fruit ui 1-2 min op middelhoog vuur en bak vervolgens de champignons 4-6 min mee. Verhit in de andere koekenpan een scheutje olie en bak hierin de spinazie 3-4 min op middelhoog vuur. | ||||||
4. Doe de aardappelen in de pan en stamp met een stamper tot een puree. Gebruik eventueel een scheutje kookvocht om het smeuïger te maken. Breng op smaak met de mosterd, peper en zout. Meng de gebakken spinazie erdoorheen. | ||||||
5. Verhit een scheutje olie in een koekenpan. Haal de vegetarische kipschnitzel uit de verpakking en bak de 4-6 min op middelhoog vuur totdat ze goudbruin zijn. | ||||||
6. Serveer de spinaziestamppot met de kipschnitzel en gebakken champignons. Eet smakelijk! |
Ingrediënt | 2 personen |
|
4 personen | Eenheid |
Vivera kipschnitzel | 200 |
|
400 | gr |
Aardappelen | 600 |
|
1200 | gr |
Wilde spinazie | 200 |
|
400 | gr |
Champignons | 200 |
|
400 | gr |
Ui (klein) | 1 |
|
2 | st |
Ingrediënt | 2 personen |
|
4 personen |
Olijfolie |
|
|
|
Peper en zout |
|
|
|
Mosterd* (tl) | 1 |
|
2 |
* Dit product niet in huis? Voeg deze toe aan je bestelling na het kiezen van je recepten.
Kookpan, Koekenpan
Energie (KJ) 2725, Energie (kcal) 650, Eiwit (g) 26, Koolhydraten (g) 83, Waarvan suikers (g) 10, Vetten totaal (g) 18, Waarvan verzadigd (g) 2, Vezels (g) 17, Zout (g) 1,5
Dit gerecht bevat: Gluten, Soja, Mosterd *
*Kan sporen van andere allergenen bevatten.