Spinaziestamppot met 'kipschnitzel'

en gebakken champignons

20 - 25 minuten
Kant-en-klare vervangers

Bereiding

1. Breng een pan met water aan de kook. Schil de aardappelen, snijd grof en kook in 10-15 min gaar. Vang tijdens het afgieten een kopje van het kookvocht op. 
2. Pel en snipper de ui fijn. Snijd de champignons in plakjes. Haal de bladeren wilde spinazie van de stengels en was de bladeren. Snijd vervolgens de bladeren van de spinazie grof. 
3. Verhit een scheut olie in een koekenpan en fruit ui 1-2 min op middelhoog vuur en bak vervolgens de champignons 4-6 min mee. Verhit in de andere koekenpan een scheutje olie en bak hierin de spinazie 3-4 min op middelhoog vuur.
4. Doe de aardappelen in de pan en stamp met een stamper tot een puree. Gebruik eventueel een scheutje kookvocht om het smeuïger te maken. Breng op smaak met de mosterd, peper en zout. Meng de gebakken spinazie erdoorheen.
5. Verhit een scheutje olie in een koekenpan. Haal de vegetarische kipschnitzel uit de verpakking en bak de 4-6 min op middelhoog vuur totdat ze goudbruin zijn.
6. Serveer de spinaziestamppot met de kipschnitzel en gebakken champignons. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen
4 personen Eenheid
Vivera kipschnitzel 200
400 gr
Aardappelen 600
1200 gr
Wilde spinazie 200
400 gr
Champignons 200
400 gr
Ui (klein) 1
2 st

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt 2 personen
4 personen
Olijfolie


Peper en zout


Mosterd* (tl) 1
2


* Dit product niet in huis? Voeg deze toe aan je bestelling na het kiezen van je recepten.

Kookgerei

Kookpan, Koekenpan

Voedingswaarde

Energie (KJ) 2725, Energie (kcal) 650, Eiwit (g) 26, Koolhydraten (g) 83, Waarvan suikers (g) 10, Vetten totaal (g) 18, Waarvan verzadigd (g) 2, Vezels (g) 17, Zout (g) 1,5

Allergenen

Dit gerecht bevat: Gluten, Soja, Mosterd *
*Kan sporen van andere allergenen bevatten.