met bimi en witte kool
1. Breng een pan met water aan de kook voor de somennoedels. Bereid de noedels volgens de instructies op de verpakking. | ||||||
2. Snijd de witte kool in dunne reepjes. Schil de gember en rasp fijn. Meng de sojasaus samen met de pindakaas in een kommetje en roer goed door tot een sausje. Leng eventueel aan met een scheutje warm water. | ||||||
3. Verhit een flinke scheut olie in een ruime hapjespan of wokpan en fruit hierin de geraspte gember 1-2 min op middelhoog vuur. Halveer de grote stronken bimi in de lengte. Voeg de bimi daarna toe aan de pan en bak mee voor 4-5 min. Voeg daarna de witte kool toe en bak 3-4 min mee. | ||||||
4. Roer vervolgens de (afgegoten) noedels door de gewokte groenten samen met de pindasaus. Voeg naar smaak de chilivlokken toe en meng het geheel. | ||||||
5. Hak de pinda’s grof. Schep het gerecht op in diepe borden en garneer met de pinda’s. Eet smakelijk! |
Ingrediënt | 2 personen |
|
4 personen | Eenheid |
Somennoedels | 150 |
|
300 | gr |
Gember | 0,5 |
|
1 | st |
Bimi | 200 |
|
400 | gr |
Pindakaas | 1 |
|
2 | potje |
Pinda's | 20 |
|
40 | gr |
Chilivlokken | 4 |
|
4 | gr |
Witte kool | 0,5 |
|
1 | st |
Ingrediënt | 2 personen |
|
4 personen |
Olijfolie |
|
|
|
Peper en zout |
|
|
|
Sojasaus* (el) | 2 |
|
4 |
* Dit product niet in huis? Voeg deze toe aan je bestelling na het kiezen van je recepten.
Kookpan, Ruime hapjespan/Wokpan, Fijne rasp
Energie (KJ) 2469, Energie (kcal) 592, Eiwit (g) 23, Koolhydraten (g) 71, Waarvan suikers (g) 15, Vetten totaal (g) 21, Waarvan verzadigd (g) 3, Vezels (g) 10, Zout (g) 3,4
Dit gerecht bevat: Gluten, Pinda, Soja*
*Kan sporen van andere allergenen bevatten. |