Spicy pindanoedels

met bimi en witte kool

20 - 25 minuten
Pittig

Bereiding

1. Breng een pan met water aan de kook voor de somennoedels. Bereid de noedels volgens de instructies op de verpakking.
2. Snijd de witte kool in dunne reepjes. Schil de gember en rasp fijn. Meng de sojasaus samen met de pindakaas in een kommetje en roer goed door tot een sausje. Leng eventueel aan met een scheutje warm water.
3. Verhit een flinke scheut olie in een ruime hapjespan of wokpan en fruit hierin de geraspte gember 1-2 min op middelhoog vuur. Halveer de grote stronken bimi in de lengte. Voeg de bimi daarna toe aan de pan en bak mee voor 4-5 min. Voeg daarna de witte kool toe en bak 3-4 min mee.
4. Roer vervolgens de (afgegoten) noedels door de gewokte groenten samen met de pindasaus. Voeg naar smaak de chilivlokken toe en meng het geheel.
5. Hak de pinda’s grof. Schep het gerecht op in diepe borden en garneer met de pinda’s. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen
4 personen Eenheid
Somennoedels 150
300 gr
Gember 0,5
1 st
Bimi 200
400 gr
Pindakaas 1
2 potje
Pinda's 20
40 gr
Chilivlokken 4
4 gr
Witte kool 0,5
1 st

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt 2 personen
4 personen
Olijfolie


Peper en zout


Sojasaus* (el) 2
4


* Dit product niet in huis? Voeg deze toe aan je bestelling na het kiezen van je recepten.

Kookgerei

Kookpan, Ruime hapjespan/Wokpan, Fijne rasp

Voedingswaarde

Energie (KJ) 2469, Energie (kcal) 592, Eiwit (g) 23, Koolhydraten (g) 71, Waarvan suikers (g) 15, Vetten totaal (g) 21, Waarvan verzadigd (g) 3, Vezels (g) 10, Zout (g) 3,4

Allergenen

Dit gerecht bevat: Gluten, Pinda, Soja*
*Kan sporen van andere allergenen bevatten.