en Tex Mex kruiden
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bedek een bakplaat met bakpapier. Schil de aardappelen en winterpeen en rasp beide grof. Pel de rode ui en rasp ook deze grof. Voeg de aardappel, winterpeen en rode ui toe aan een ruime kom samen met de bloem, peper en zout en meng goed door elkaar. | ||||||
2. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel het röstimengsel per persoon in een bal op de bakplaat en duw gelijkmatig plat met een spatel. Duw de rösti's stevig aan en besprenkel met wat olijfolie. Bak de rösti in 25-30min krokant en goudbruin in de oven. Open halverwege de ovendeur zodat het vocht kan ontsnappen, zo wordt de rösti nog krokanter. | ||||||
3. Snijd intussen de tomaten en de komkommer in kleine blokjes. Meng samen in een kom en voeg naar smaak peper en zout toe. | ||||||
4. Verhit wanneer de rösti's nog 5 min in de oven moeten een koekenpan op middelhoog vuur met een scheutje olie. Bak hierin het kruimgehakt samen met de specerijen voor 3-4 min. | ||||||
5. Serveer de rösti met hierop het kruimgehakt en de tomaten-komkommer salade. Eet smakelijk! |
Ingrediënt | 2 personen | 4 personen | Eenheid |
Vivera kruimgehakt | 175 | 350 | gr |
Aardappelen | 500 | 1000 | gr |
Komkommer | 0,5 | 1 | st |
Tomaten | 2 | 4 | st |
Winterpeen | 1 | 2 | st |
Tex mex kruiden | 4 | 8 | gr |
Rode ui (middel) | 0,5 | 1 | st |
Ingrediënt | 2 personen |
|
4 personen |
Olijfolie |
|
|
|
Peper en zout |
|
|
|
Bloem (el) | 2 |
|
4 |
Oven, Rasp, Koekenpan
Energie (KJ) 1986, Energie (kcal) 473, Eiwit (g) 25, Koolhydraten (g) 60, Waarvan suikers (g) 11, Vetten totaal (g) 12, Waarvan verzadigd (g) 1, Vezels (g) 15, Zout (g) 1,1
Dit gerecht bevat: Soja, Gluten *
* Kan sporen van andere allergenen bevatten.