Pastinaak-andijviestamppot

met een vegan visburger

25 - 30 minuten
Kant-en-klare vervangers

Bereiding

1. Breng een ruime pan water aan de kook. Schil de aardappelen en pastinaak, snijd in blokjes en kook ze in 15-20 min gaar.
2. Giet de aardappelen en pastinaak af wanneer deze gaar zijn en vang hierbij een kopje van het kookvocht op. Doe de aardappelen en pastinaak weer terug in de pan samen met de gesneden andijvie en eventueel een scheutje kookvocht. Gebruik een stamper om het geheel fijn te stampen. Breng op smaak met de mosterd, peper en zout.
3. Verwarm een scheut olie in een ruime koekenpan. Bak de vegan visburger voor 6-8 min gaar op middelhoog vuur. Zet even opzij.
4. Ris de takjes tijm van de steel en snijd samen met de dille fijn.
5. Serveer de andijvie-pastinaakstamppot met de visburger en garneer met de dille en tijm. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen
4 personen Eenheid
Vegan visburger 200
400 gr
Andijvie gesneden 200
400 gr
Aardappelen 500
1000 gr
Pastinaak 2
4 st
Dille & tijm 0,5
1 bosje

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt 2 personen
4 personen
Olijfolie


Peper en zout


Mosterd* (tl) 1
2


*  Dit product niet in huis? Voeg deze toe aan je bestelling na het kiezen van je recepten.

Kookgerei

Kookpan, Koekenpan

Voedingswaarde

Energie (KJ) 2852, Energie (kcal) 681, Eiwit (g) 16, Koolhydraten (g) 101, Waarvan suikers (g) 15, Vetten totaal (g) 19, Waarvan verzadigd (g) 2, Vezels (g) 19, Zout (g) 1,5

Allergenen

Dit gerecht bevat: Gluten, Mosterd * 

* Kan sporen van andere allergenen bevatten.