met couscous
1. Pel en snipper de rode ui. Verwarm een scheut olijfolie in een diepe koekenpan en fruit de ui 1-2 min op laag vuur. Schil ondertussen de zoete aardappel en snijd samen met de courgette in blokjes. | ||||||
2. Voeg de zoete aardappel en courgette toe aan de pan en draai het vuur naar middelhoog. Bak de zoete aardappel en courgette mee voor 4-5 min. Kook de aangegeven hoeveelheid water in een waterkoker. | ||||||
3. Voeg de knoflook (uitgeperst) en specerijen toe aan de pan samen met de tomatenpuree en bak dit 2 min mee op middelhoog vuur. Doe daarna het kokende water samen met het bouillonblokje en de tomatenblokjes in de pan. Roer goed door totdat het bouillonblokje is opgelost. Draai het vuur omlaag, dek de pan af met een deksel en laat voor 15-20 min zachtjes sudderen. | ||||||
4. Kook water voor de couscous (100 ml per persoon) in een waterkoker. Doe de couscous in een (hittebestendige) kom en giet het water eroverheen. Voeg een scheutje olijfolie toe en roer door elkaar. Dek af met een bord/deksel en laat 5 min staan. Rul daarna de couscous los met een vork. | ||||||
5. Controleer of de zoete aardappel gaar is door er met een vork in te prikken. Laat 5 min langer sudderen als deze nog te hard is. Breng de tajine op smaak met peper en zout en hak de peterselie grof. Serveer de tajine in diepe kommen/borden met de couscous ernaast. Garneer met de verse peterselie. Eet smakelijk! |
Ingrediënt | 2 personen |
|
4 personen | Eenheid |
Rode ui (middel) | 0,5 |
|
1 | st |
Zoete aardappel | 2 |
|
4 | st |
Courgette | 1 |
|
2 | st |
Knoflook | 1 |
|
2 | teentje |
Kaneel, komijn, kurkuma | 4 |
|
8 | gr |
Groentebouillon | 0,5 |
|
1 | blokje |
Tomatenpuree | 0,5 |
|
1 | st |
Tomatenblokjes | 400 |
|
800 | gr |
Couscous | 150 |
|
300 | gr |
Peterselie | 0,5 |
|
1 | bosje |
Ingrediënt | 2 personen |
|
4 personen |
Olijfolie |
|
|
|
Peper en zout |
|
|
|
Water | 250 |
|
500 |
Diepe pan kookpan
Energie (KJ) 2788, Energie (kcal) 674, Eiwit (g) 19, Koolhydraten (g) 127, Koolhydraten waarvan suikers (g) 37, Vetten totaal (g) 7, Vetten waarvan verzadigd (g) 1, Vezels (g) 14, Zout (g) 1
Gluten