Pulled 'chicken' van spitskool

in hoisinsaus

35 - 40 minuten
Peulvruchten

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de spitskool doormidden en verwijder de harde kern. Snijd de spitskool in dunne reepjes. Laat de bruine linzen uitlekken in een vergiet. Verspreid de spitskool en linzen over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met olijfolie, de specerijen, peper en zout. Hussel alles goed en bak 10-15 min in de voorverwarmde oven.
2. Was ondertussen de aardappelen en snijd in partjes. Meng de aardappelen met wat olijfolie, peper en zout. Verspreid de aardappelpartjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de aardappelen 20-25 min in de oven.
3. Verhit een scheutje olie in een koekenpan op middelhoog vuur en voeg hier de gebakken spitskool en linzen aan toe. Schenk de hoisinsaus eroverheen en verwarm het geheel 4-6 min.
4. Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en verdun met een scheutje water. Roer totdat de spitskool zacht is en goed gemixt met de saus. 
5. Rooster de Surinaamse punten 2-3 min in de voorverwarmde oven.
6. Snijd de Surinaamse punten open en beleg de broodjes met de pulled 'chicken'. Serveer het gerecht met de aardappelpartjes. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Spitskool 1 2 st
Hoisinsaus  0,5 1 flesje
Volkoren Surinaamse punten 2 4 st
Tomatenpuree 35 70 gr
Aardappelen 400 800 gr
Komijnpoeder, Knoflookpoeder 4 8 gr
Bruine linzen 200 360 gr

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt
Olijfolie
Peper en zout

Kookgerei

Oven, Koekenpan

Voedingswaarde

Energie (KJ) 3282, Energie (kcal) 783, Eiwit (g) 30, Koolhydraten (g) 117, Waarvan suikers (g) 31, Vetten totaal (g) 16, Waarvan verzadigd (g) 2, Vezels (g) 21, Zout (g) 4,2

Allergenen

Dit gerecht bevat: Gluten, Soja, Sesam.*
*Kan sporen van andere allergenen bevatten.