met spinazie en courgette
1. Breng een pan met water aan de kook voor de orzo. Kook hierin de orzo zoals aangegeven op de verpakking. | ||||||
2. Snijd 2 à 3 plakken van de citroen af. Verwarm wat olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de plakjes mooi bruin aan beide kanten. Pel ondertussen de ui en de knoflook en snijd beide fijn. | ||||||
3. Haal de citroen uit de pan en zet apart tot later gebruik. Verhit opnieuw een scheutje olie in de koekenpan op middelhoog vuur en bak hier voor 2-3 min de ui, knoflook en de specerijen in. Snijd de courgette in kwarten en vervolgens in schijfjes. Bak deze voor 4-6 min mee. | ||||||
4. Giet de cannellini bonen af en spoel na met water. Voeg deze toe aan de koekenpan en bak mee voor 2-3 min. Was de wilde spinazie, verwijder de stengels van de spinazie en snijd de bladeren in dunne reepjes. Voeg ook toe aan de koekenpan en bak mee tot de spinazie volledig is geslonken. | ||||||
5. Giet vervolgens de groene olijven af en voeg deze samen met de afgegoten orzo en gebakken citroenschijfjes toe aan de pan. Draai het vuur uit, voeg peper en zout naar smaak toe en roer alle ingrediënten goed door elkaar. | ||||||
6. Serveer de orzo in diepe borden. Vind je de citroenschijfjes te bitter? Verwijder ze dan voor het serveren uit het gerecht. Voeg eventueel naar smaak nog wat extra citroensap toe. Eet smakelijk! |
Ingrediënt | 2 personen |
|
4 personen | Eenheid |
Orzo | 170 |
|
340 | gr |
Citroen | 0,5 |
|
1 | st |
Ui (klein) | 1 |
|
2 | st |
Knoflook | 1 |
|
2 | teentje |
Cannellini bonen | 400 |
|
800 | gr |
Wilde spinazie | 150 |
|
300 | gr |
Groene olijven | 0,5 |
|
1 | st |
Courgette | 1 |
|
2 | st |
Gemalen venkelzaad, komijnpoeder en chilipoeder | 4 |
|
8 | gr |
Groentebouillon | 0,5 |
|
1 | blokje |
Ingrediënt | 2 personen |
|
4 personen |
Olijfolie |
|
|
|
Peper en zout |
|
|
|
Water (ml) | 400 |
|
800 |
Koekenpan, Kookpan
Energie (KJ) 3197, Energie (kcal) 762, Eiwit (g) 32, Koolhydraten (g) 104, Waarvan suikers (g) 13, Vetten totaal (g) 18, Waarvan verzadigd (g) 3, Vezels (g) 25, Zout (g) 2,5
Dit gerecht bevat: Gluten *
* Kan sporen van andere allergenen bevatten.