Pompoenstamppot met tijm

en walnoten

35 - 40 minuten
Noten

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de pompoen in de breedte zodat je het smalle en het brede gedeelte van elkaar scheidt. Schil het smalle stuk met een dunschiller en snijd in (grove) blokjes. Verwijder de pitten uit het brede stuk met een lepel en laat de schil zitten. Snijd de pompoen vervolgens in halve maantjes. Doe zowel de pompoenblokjes als de halve manen in een ovenschaal of een bakplaat en besprenkel met olie en zout. Neem de helft van de ui, snijd in kwarten en voeg toe aan de ovenschaal of bakplaat. Pel de knoflook en leg deze in z’n geheel tussen de pompoen en ui. Hussel goed door elkaar en schuif 30-35 min in de voorverwarmde oven.
2. Breng een ruime pan water aan de kook. Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Was de boerenkool in een vergiet. Voeg de aardappelen en boerenkool toe aan de kookpan en laat 20 min koken. Vang een kopje kookvocht op tijdens het afgieten.
3. Maak ondertussen de jus: Pel en snipper de resterende ui. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Verwarm een scheut olie in een steelpannetje op laag vuur. Fruit de ui en tijm in 4-5 min aan. Voeg de bloem toe aan de pan en roer tot een dikke pasta. Voeg vervolgens een scheut water toe aan de pan. Blijf roeren met een garde en voeg telkens een extra scheut water toe totdat je de gewenste dikte voor de jus hebt bereikt. Doe dan het laurierblad, sojasaus, peper en zout bij de jus en laat 2-3 min sudderen op laag vuur. Haal het laurierblad vervolgens weer uit de pan
4. Haal de pompoen uit de oven wanneer deze gaar is. Stamp de boerenkool samen met de aardappelen en pompoenblokjes tot een stamppot. Voeg eventueel een scheutje kookvocht toe om het smeuïger te maken en breng op smaak met peper en zout. Schep de stamppot in diepe borden/kommen en serveer met de geroosterde pompoen, walnoten en de jus. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Flespompoen 1 2 st
Ui (klein) 1 2 st
Knoflook 1 2 teentje
Tijm en laurierblad 0,5 1 bosje
Aardappelen 500 1000 gr
Boerenkool gesneden 100 200 gr
Walnoten 40 80 gr

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt 2 personen 4 personen
Olie

Peper en zout

Sojasaus* (el) 1 2
Bloem (el) 1,5 3
Water (ml) 50 100


* Dit product niet in huis? Voeg deze toe aan je bestelling na het kiezen van je recepten.

Kookgerei

Oven, Kookpan, Steelpannetje

Voedingswaarde

Energie (KJ) 2790, Energie (kcal) 655, Eiwit (g) 19, Koolhydraten (g) 75, Koolhydraten waarvan suikers (g) 17, Vetten totaal (g) 28, Vetten waarvan verzadigd (g) 4, Vezels (g) 13, Zout (g) 1

Allergenen

Dit gerecht bevat: Noten, Gluten, Soja *

*Kan sporen van andere allergenen bevatten.