Pistache pasta

met courgette en champignon

20 - 25 minuten
Noten

Bereiding

1. Breng een pan water aan de kook voor de farfalle. Kook de farfalle volgens instructie op de verpakking. Bewaar tijdens het afgieten een kopje kookvocht. 
2. Snijd de courgette in halve maantjes, de champignons in plakken en snipper de ui. 
3. Verhit een flinke scheut olijfolie in een koekenpan. Fruit de ui 2-3 min op middelhoog vuur. Voeg de gesneden courgette en champignons toe en bak 3-4 min mee. 
4. Rasp met een fijne rasp de schil van de citroen en pers vervolgens de citroen. Voeg het citroenrasp en sap samen met de sojaroom en specerijen toe aan de pan. Laat geheel meekoken voor 3-4 min op middellaag vuur.
5. Voeg de uitgelekte farfalle en fijngehakte pistachenoten toe aan de pasta. Roer goed door, voeg een scheut kookvocht toe, breng op smaak met peper en zout en laat nog 2-3 min sudderen op laag vuur om het romig te maken
6. Serveer de pasta direct. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Kookpan, Diepe koekenpan, Fijne rasp

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt
Olijfolie
Peper en zout

Kookgerei

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Farfalle 170 340 gr
Pistachenoten 40 80 gr
Courgette 1 2 st
Nootmuskaat, tijm gemalen, knoflookpoeder 4 8 gr
Sojaroom 100 200 ml
Ui (klein) 1 2 st
Citroen 0,5 1 st
Champignon 150 300 gr

Voedingswaarde

Energie (KJ) 3007, Energie (kcal) 718, Eiwit (g) 25, Koolhydraten (g) 78, Waarvan suikers (g) 14, Vetten totaal (g) 31, Waarvan verzadigd (g) 4, Vezels (g) 12, Zout (g) 0,1

Allergenen

Dit gerecht bevat: Gluten, Soja, Noten* 

*Kan sporen van andere allergenen bevatten