met courgette en champignon
1. Breng een pan water aan de kook voor de farfalle. Kook de farfalle volgens instructie op de verpakking. Bewaar tijdens het afgieten een kopje kookvocht. | ||||||
2. Snijd de courgette in halve maantjes, de champignons in plakken en snipper de ui. | ||||||
3. Verhit een flinke scheut olijfolie in een koekenpan. Fruit de ui 2-3 min op middelhoog vuur. Voeg de gesneden courgette en champignons toe en bak 3-4 min mee. | ||||||
4. Rasp met een fijne rasp de schil van de citroen en pers vervolgens de citroen. Voeg het citroenrasp en sap samen met de sojaroom en specerijen toe aan de pan. Laat geheel meekoken voor 3-4 min op middellaag vuur. | ||||||
5. Voeg de uitgelekte farfalle en fijngehakte pistachenoten toe aan de pasta. Roer goed door, voeg een scheut kookvocht toe, breng op smaak met peper en zout en laat nog 2-3 min sudderen op laag vuur om het romig te maken | ||||||
6. Serveer de pasta direct. Eet smakelijk! |
Kookpan, Diepe koekenpan, Fijne rasp
Ingrediënt |
Olijfolie |
Peper en zout |
Ingrediënt | 2 personen | 4 personen | Eenheid |
Farfalle | 170 | 340 | gr |
Pistachenoten | 40 | 80 | gr |
Courgette | 1 | 2 | st |
Nootmuskaat, tijm gemalen, knoflookpoeder | 4 | 8 | gr |
Sojaroom | 100 | 200 | ml |
Ui (klein) | 1 | 2 | st |
Citroen | 0,5 | 1 | st |
Champignon | 150 | 300 | gr |
Energie (KJ) 3007, Energie (kcal) 718, Eiwit (g) 25, Koolhydraten (g) 78, Waarvan suikers (g) 14, Vetten totaal (g) 31, Waarvan verzadigd (g) 4, Vezels (g) 12, Zout (g) 0,1
Dit gerecht bevat: Gluten, Soja, Noten*
*Kan sporen van andere allergenen bevatten