Koolrabi kebab

met ingelegde ui en walnoten

25 - 30 minuten
Noten

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Pel de koolrabi. Snijd de koolrabi in dunne plakken met een kaasschaaf/ mandoline. 
2. Voor de marinade: meng de tomatenpuree, miso, specerijen, olijfolie, peper en zout tot een dressing. Voeg de koolrabi toe aan de marinade en meng goed door elkaar.
3. Snijd de tomaten in blokjes en de little gem in grove stukken. Pel en snijd de rode ui in dunne ringen. Snijd de komkommer in halve manen.
4. Doe de ui en komkommer samen met de witte wijnazijn en suiker in een kommetje. Roer goed door en zet apart. 
5. Rijg de koolrabi aan een saté prikker. Grill de koolrabi kebab in een hete koekenpan met olijfolie voor 3-4 min op middelhoog vuur tot alle kanten een gouden rand hebben.
6. Doe de little gem in een schaal en voeg hier de tomaten en walnoten aan toe. Breng op smaak met extra vierge olijfolie, peper en zout. 
7. Doe de platbroden 2 min in de voorverwarmde oven. 
8. Serveer de koolrabi kebab met de salade, platbroden en de ingelegde rode ui en komkommer. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen
4 personen Eenheid
Koolrabi 1
2 st
Tomatenpuree 35
70 gr
Miso 20
40 gr
Sumak, komijn, kurkuma 4
8 gr
Walnoten 40
80 gr
Tomaten 1
2 st
Rode ui (middel) 0,5
1 st
Little gem 1
2 st
Libanees platbrood volkoren 4
8 st
Komkommer 1
2 st

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt 2 personen
4 personen
(Witte wijn)azijn* (el) 2
4
Suiker (el) 1
2
Extra vierge olijfolie (el) 2
4
Sojasaus* (el) 1
2
Olijfolie


Peper en zout



* Dit product niet in huis? Voeg deze toe aan je bestelling na het kiezen van je recepten.

Kookgerei

Mandoline/ kaasschaaf, Oven, Koekenpan

Voedingswaarde

Energie (KJ) 3030, Energie (kcal) 727, Eiwit (g) 20, Koolhydraten (g) 71, Waarvan suikers (g) 23, Vetten totaal (g) 41, Waarvan verzadigd (g) 4, Vezels (g) 20, Zout (g) 2,1

Allergenen

Dit gerecht bevat: Soja, Gluten, Noten *

*Kan sporen van andere allergenen bevatten