met appel en pecannoten
1. Breng een kookpan met water aan de kook voor de aardappelen en pastinaak. Schil de aardappelen en pastinaak en snijd in blokjes. Kook ze gaar in 15-20 min. | ||||||
2. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de rode kool voor 2-3 min op middelhoog vuur. Voeg vervolgens een scheutje water, (witte wijn) azijn en suiker toe en roer goed door. Laat voor 8-10 min sudderen op laag vuur. | ||||||
3. Schil de appel en snijd in blokjes. Pel de rode ui en snijd in halve ringen. Voeg de appelblokjes en rode ui toe aan de rode kool zodra deze 8-10 min heeft gesudderd. Voeg het kaneelstokje en de steranijs toe aan de pan, roer goed door en laat nog 5-10 min sudderen op laag vuur. | ||||||
4. Verhit een droge koekenpan op hoog vuur. Rooster hierin de pecannoten rondom voor 3-4 min en schud de pan regelmatig. Zet hierna even opzij. | ||||||
5. Giet de aardappelen en pastinaak af wanneer deze gaar zijn en vang hierbij een kopje van het kookvocht op. Doe de aardappelen en pastinaak weer terug in de pan en stamp met een stamper tot een puree. Voeg eventueel een scheutje van het kookvocht toe om het smeuïger te maken. Breng verder op smaak met peper en zout. | ||||||
6. Haal het kaneelstokje en steranijs uit de pan en roer de rode kool, appel en ui door de aardappelpuree. | ||||||
7. Schep de rode kool stamppot op de borden en garneer met de geroosterde pecannoten. Eet smakelijk! |
Ingrediënt | 2 personen |
|
4 personen | Eenheid |
Rode kool gesneden | 300 |
|
600 | gr |
Pecannoten | 40 |
|
80 | gr |
Aardappelen | 600 |
|
1200 | gr |
Kaneelstokje, Steranijs | 4 |
|
8 | gr |
Appel Elstar | 0,5 |
|
1 | st |
Rode ui (middel) | 0,5 |
|
1 | st |
Pastinaak | 1 |
|
2 | st |
Ingrediënt |
Olijfolie |
Peper en zout |
Kookpan, Koekenpan
Energie (KJ) 2536, Energie (kcal) 606, Eiwit (g) 13, Koolhydraten (g) 86, Waarvan suikers (g) 19, Vetten totaal (g) 22, Waarvan verzadigd (g) 2, Vezels (g) 19, Zout (g) 0,1
Dit gerecht bevat: Noten *
*Kan sporen van andere allergenen bevatten.