en aubergine en gele paprika
1. Lek de kikkererwten uit en plaats de kikkererwten in een kom en plet ze grof met een vork. Was de paprika en aubergine en snijd in kleine blokjes. Snipper de ui. | ||||||
2. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de ui 1-2 min. Voeg de paprika en aubergine toe aan de pan en bak 4-6 min op middelhoog vuur. | ||||||
3. Pers de knoflook uit en voeg samen met de tomatenpuree, kikkererwten en specerijen toe aan de pan en bak 2-3 min mee op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. | ||||||
5. Tahin dressing: Meng de tahin met de plantaardige yoghurt en fijngehakte munt tot een dressing. Zet apart. | ||||||
6. Verhit een koekenpan met een scheutje olijfolie en laat warm worden. Snijd je pita door de helft en vul beide kanten met de kikkererwten vulling. Verwarm je pita aan beide kanten 2 minuten tot de pita goudbruin kleurt. | ||||||
7. Serveer de pita met de tahin dressing. Eet smakelijk! |
Ingrediënt | 2 personen | 4 personen | Eenheid |
Pita | 4 | 8 | st |
Kikkererwten | 350 | 700 | gr |
Gele paprika | 1 | 2 | st |
Ui (middel) | 0,5 | 1 | st |
Knoflook | 1 | 2 | teentje |
Munt | 0,5 | 1 | bosje |
Komijnzaad gemalen, venkelzaad, za'atar | 4 | 8 | gr |
Tomatenpuree | 35 | 70 | gr |
Aubergine | 1 | 2 | st |
Tahin | 50 | 100 | gr |
Ingrediënt | 2 personen |
|
4 personen |
Plantaardige yoghurt* (el) | 2 |
|
4 |
Olijfolie |
|
|
|
Peper en zout |
|
|
|
* Dit product niet in huis? Voeg deze toe aan je bestelling na het kiezen van je recepten.
Koekenpan
Energie (KJ) 3582, Energie (kcal) 853, Eiwit (g) 31, Koolhydraten (g) 132, Waarvan suikers (g) 10, Vetten totaal (g) 32, Waarvan verzadigd (g) 4, Vezels (g) 17, Zout (g) 2,5
Dit gerecht bevat: Gluten, Sesam, Soja *
*Kan sporen van andere allergenen bevatten.