en sperziebonen
1. | Breng twee pannen water aan de kook. Bereid de noedels volgens de instructies op de verpakking. | ||||||
2. | Dop en halveer de sperziebonen en snijd de paprika in kleine blokjes. Kook in de tweede kookpan de sperziebonen voor 4-6 min. | ||||||
3. | Pel de ui en snipper deze fijn. Snijd de rode peper in ringetjes, verwijder eventueel de zaadlijsten om het gerecht minder pittig te maken. | ||||||
4. | Haal de tempeh uit de verpakking en snijd in blokjes. Doe de tempeh blokjes samen met de zoetzure saus in een kommetje en roer door zodat de tempeh volledig is bedekt met de saus. | ||||||
5. | Verhit een scheutje olie in een diepe hapjes- of wokpan op middelhoog vuur. Bak hierin de ui voor 1-2 min en voeg dan de tempeh toe. Bak dit samen voor 4-5 min en voeg daarna de paprikablokjes toe. | ||||||
6. |
Voeg als laatste de sperziebonen en noedels toe aan de pan en breng het gerecht eventueel extra op smaak met peper en zout. |
|
|
|
|
|
|
7. | Schep het noedelgerecht in borden en garneer met de rode peper. Eet smakelijk! |
Ingrediënt | 2 personen |
|
4 personen | Eenheid |
Thaise zoetzure woksaus | 40 |
|
80 | ml |
Udonnoedels | 150 |
|
300 | gr |
Tempeh | 150 |
|
300 | gr |
Sperziebonen | 200 |
|
400 | gr |
Gele paprika | 1 |
|
2 | st |
Rode peper | 0,5 |
|
1 | st |
Ui (klein) | 1 |
|
2 | st |
Ingrediënt |
Olijfolie |
Peper en zout |
Kookpan (2x), Diepe hapjes-/Wokpan
Energie (KJ) 2396, Energie (kcal) 574, Eiwit (g) 20, Koolhydraten (g) 103, Waarvan suikers (g) 19, Vetten totaal (g) 17, Waarvan verzadigd (g) 2, Vezels (g) 13, Zout (g) 1,9
Dit gerecht bevat: Gluten, Soja*
*Kan sporen van andere allergenen bevatten.