Sesam sobanoedels

met pistachenoten

20 - 25 minuten
Noten

Bereiding

1. Breng een kookpan met water aan de kook voor de noedels en broccoli. Kook de noedels volgens instructie op de verpakking. Kook de broccoli de laatste 4-5 min mee met de noedels. Giet de broccoli en noedels om met koud water om de kleur te behouden en zodat de noedels niet gaan plakken.
2. Snipper de ui, snijd de bosui in dunne ringen en de champignons in reepjes.
3. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan. Fruit de ui 2-3 min op middelhoog vuur en voeg  vervolgens de miso pasta toe en bak op hoog vuur 1-2 min. 
Draai het vuur omlaag naar middelhoog vuur en roer de champignons samen met de sojasaus door de pan. Bak mee voor 2-3 min. 
4. Voeg de gekookte broccoli en noedels toe aan de pan en meng alle ingredienten door elkaar. 
5. Hak de pistachenoten grof en voeg de helft hiervan samen met de noedels toe aan de groenten. Roer 1-2 min door op laag vuur. 
6. Serveer de noedels met andere helft van de fijn gehakte pistachenoten, bosui en de sesamzaadjes. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen
4 personen Eenheid
Sobanoedels 150
300 gr
Sesamzaadjes wit 10
20 gr
Champignons 300
600 gr
Bosui 1
2 st
Pistachenoten gepeld 30
60 gr
Broccoli roosjes 100
200 gr
Miso 20
40 gr
Ui (klein) 1
2 st

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt 2 personen
4 personen
Sojasaus* (el) 2
4
Olijfolie


Peper en zout



* Dit product niet in huis? Voeg deze toe aan je bestelling na het kiezen van je recepten.

Kookgerei

Koekenpan, Kookpan

Voedingswaarde

Energie (KJ) 2420, Energie (kcal) 581, Eiwit (g) 22, Koolhydraten (g) 65, Waarvan suikers (g) 8, Vetten totaal (g) 23, Waarvan verzadigd (g) 3, Vezels (g) 8, Zout (g) 4,4

Allergenen

Dit gerecht bevat: Soja, Gluten, Noten* 

*Kan sporen van andere allergenen bevatten