en witte bonen
1. Breng de aangegeven hoeveelheid water aan de kook in een waterkoker. Verwijder het venkelgroen van de venkel. Snijd de venkel doormidden en verwijder de harde kern, snijd de rest in reepjes. Verwijder de uiteindes van de prei en snijd in ringen. Spoel goed om in een vergiet en laat uitlekken. Verwijder de bladeren van de stengels van de wilde spinazie, was grondig en snijd vervolgens grof. | ||||||
2. Verhit een scheutje olie in een hapjespan en bak de specerijen 2-3 min op middelhoog vuur. Giet ondertussen de witte bonen af onder in een vergiet en spoel na met water. Voeg de orzo toe aan de pan en bak 1-2 min. | ||||||
3. Voeg de venkel, prei en bonen toe en bak 3-4 min mee. Verkruimel het bouillonblokje in de pan en blus af met het gekookte water. Kook de orzo met deksel op de pan in 8-10 min gaar. Roer halverwege goed door. Indien het gerecht te droog wordt, voeg er nog een scheutje water aan toe. Hak ondertussen de dille fijn. Rasp de schil van de citroen en pers het sap van de citroen uit. | ||||||
4. Roer de spinazie, het citroensap, -rasp en de dille door de orzo en breng op smaak met peper en zout. Schep de orzo in borden. Eet smakelijk! |
Ingrediënt | 2 personen |
|
4 personen | Eenheid |
Orzo | 170 |
|
340 | gr |
Venkel | 1 |
|
2 | st |
Witte bonen | 350 |
|
700 | gr |
Citroen | 0,5 |
|
1 | st |
Komijnzaad, oregano gemalen, mosterdzaad | 4 |
|
8 | gr |
Dille | 0,5 |
|
1 | bosje |
Groentebouillon | 0,5 |
|
1 | blokje |
Prei | 1 |
|
2 | st |
Wilde spinazie | 100 |
|
200 | gr |
Ingrediënt | 2 personen |
|
4 personen |
Olie |
|
|
|
Peper en zout |
|
|
|
Water (ml) | 500 |
|
1000 |
Diepe hapjespan met deksel, Fijne rasp
Energie (KJ) 2554, Energie (kcal) 608, Eiwit (g) 25, Koolhydraten (g) 86, Waarvan suikers (g) 9, Vetten totaal (g) 13, Waarvan verzadigd (g) 2, Vezels (g) 21, Zout (g) 1,4
Dit gerecht bevat: Gluten, Mosterd *
*Kan sporen van andere allergenen bevatten.