met krokante tofu
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal de tofu uit de verpakking en druk voorzichtig zoveel mogelijk vocht uit de tofu. Snijd de tofu in blokjes. Meng de tofublokjes, agavesiroop, citroensap, specerijen, tomatenpuree, een scheutje olijfolie, peper en zout in een kom. Laat even marineren in de koelkast. | ||||||
2. Snijd de komkommer in dunne reepjes, de rode ui in ringen en de little gem grof. Snijd de cherrytomaten in kwarten en meng al deze ingrediënten in een kom. | ||||||
3. Doe de panko in een kommetje en haal de tofublokjes hier doorheen zodat deze volledig zijn bedekt met een laagje panko. Verspreid de tofublokjes over een bakplaat bekleed met bakpapier. Plaats de bakplaat voor 10-15 min in de voorverwarmde oven of totdat de tofublokjes knapperig zijn. | ||||||
4. Dressing: Voeg de plantaardige mayonaise samen met de mosterd, een scheutje olijfolie, peper en zout toe aan een kommetje en meng goed door. | ||||||
5. Meng de dressing door de sla en roer hier vervolgens de komkommer, ui, cherrytomaten en krokante tofublokjes doorheen. Verdeel de salade over de wraps en rol deze op. Eet smakelijk! |
Ingrediënt | 2 personen |
|
4 personen | Eenheid |
Panko | 40 |
|
80 | gr |
Tofu | 250 |
|
500 | gr |
Wraps | 4 |
|
8 | st |
Little gem | 1 |
|
2 | st |
Komkommer | 0,5 |
|
1 | st |
Rode ui (klein) | 1 |
|
2 | st |
Cherrytomaten | 100 |
|
200 | gr |
Tomatenpuree | 35 |
|
70 | gr |
Oregano gemalen, Knoflookpoeder, Uienpoeder | 4 |
|
8 | gr |
Citroen | 0,5 |
|
1 | st |
Ingrediënt | 2 personen |
|
4 personen |
Olijfolie |
|
|
|
Peper en zout |
|
|
|
Plantaardige mayonaise* (el) | 2 |
|
4 |
Mosterd* (tl) | 1 |
|
2 |
Agavesiroop* (tl) | 1 |
|
2 |
* Dit product niet in huis? Voeg deze toe aan je bestelling na het kiezen van je recepten.
Oven
Energie (KJ) 3277, Energie (kcal) 785, Eiwit (g) 34, Koolhydraten (g) 77, Waarvan suikers (g) 18, Vetten totaal (g) 33, Waarvan verzadigd (g) 4, Vezels (g) 16, Zout (g) 2
Dit gerecht bevat: Gluten, Soja, Mosterd *
*Kan sporen van andere allergenen bevatten.