met plantaardige burger
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Was en schil de aardappelen en pastinaak en snijd ze in blokjes. Kook de aardappelen en pastinaak 8-10 min. Giet de groenten af en laat ze goed afkoelen en drogen. Leg de aardappelen en pastinaak op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Rooster de aardappelen en pastinaak 30-35 min in de oven tot ze helemaal krokant zijn.
|
||||||
2. Ondertussen snijd je de roosjes van de broccoli en besprenkel je ze met olijfolie, peper en zout. Voeg de broccoli de laatste 20 min toe bij de aardappelen.
|
||||||
3. Snijd de ui in dunne ringen. Verhit wat olijfolie samen met de agavesiroop in een koekenpan en bak de rode ui tot deze helemaal gekarameliseerd is.
|
||||||
4. Verhit in een andere koekenpan ook wat olijfolie. Bak hierin de plantaardige burger aan beide kanten tot deze goudbruin is.
|
||||||
5. Meng de miso pasta, sesamzaadjes, mosterd, peper en zout in een kom tot een gladde saus. Wanneer de aardappelen en pastinaak afgekoeld en droog zijn, doe je ze samen met de saus in een kom en meng je het goed door.
|
||||||
6. Serveer de plantaardige burger met de geroosterde aardappelen, pastinaak, broccoli en gekarameliseerde ui. Eet smakelijk! |
Ingrediënt | 2 personen | 4 personen | Eenheid |
Aardappelen | 400 | 800 | gr |
Miso pasta | 20 | 40 | gr |
Sesamzaadjes gemengd | 20 | 40 | gr |
Vivera plant burger | 150 | 300 | gr |
Knoflook | 1 | 2 | teentje |
Broccoli | 1 | 2 | st |
Rode ui (middel) | 0,5 | 1 | st |
Pastinaak | 1 | 2 | st |
Ingrediënt | 2 personen |
|
4 personen |
Olijfolie |
|
|
|
Peper en zout |
|
|
|
Mosterd* (tl) | 1 |
|
2 |
Agavesiroop* (el) | 1 |
|
2 |
* Dit product niet in huis? Voeg deze toe aan je bestelling na het kiezen van je recepten.
Oven, Koekenpan (2x), Kookpan
Energie (KJ) 2663, Energie (kcal) 637, Eiwit (g) 28, Koolhydraten (g) 69, Waarvan suikers (g) 22, Vetten totaal (g) 23, Waarvan verzadigd (g) 5, Vezels (g) 22, Zout (g) 3,3
Dit gerecht bevat: Gluten, Soja, Mosterd, Sesam *
* Kan sporen van andere allergenen bevatten.