met harissa-tahindressing
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwijder de buitenste bladeren van de bloemkool en snijd de bloemkool vervolgens in plakken van ongeveer 2-3 cm dik. Meng de specerijen, peper en zout in een kommetje met een scheutje olie en bestrijk de bloemkool aan beide zijden hiermee. Leg de bloemkoolsteaks op een met bakpapier beklede bakplaat en plaats deze voor 20-25 min in de voorverwarmde oven. | ||||||
2. Laat de boterbonen uitlekken in een vergiet en doe vervolgens samen met de blaadjes munt en peterselie in een hoge kom of blender. Voeg de helft van het sap van de limoen, de knoflook (uitgeperst), peper en zout toe aan de kom of blender. Pureer met een staafmixer of in de blender tot een gladde bonenpuree. Voeg wat olie en water toe tot het smeuïg genoeg is. | ||||||
3. Prik met een vork in de bloemkool om te bepalen of het gaar is. Prik je er gemakkelijk doorheen, dan is de bloemkool gaar. | ||||||
4. Meng de harissapasta met de tahin en de helft van het limoensap. Breng op smaak met peper. Leng de dressing aan met wat water tot je de gewenste consistentie hebt bereikt. Verwarm de Libanese platbroden 2-3 min in de voorverwarmde oven. | ||||||
5. Bestrijk de boterbonenpuree op de Libanese platbroden en leg hierop de bloemkoolsteaks. Werk het gerecht af met de harissa-tahindressing. Eet smakelijk! |
Ingrediënt | 2 personen |
|
4 personen | Eenheid |
Boterbonen | 400 |
|
800 | gr |
Bloemkool | S |
|
M | st |
Harissa | 20 |
|
40 | gr |
Knoflook | 1 |
|
2 | teentje |
Limoen | 0,5 |
|
1 | st |
Gerookte paprikapoeder, Uienpoeder, Knoflookpoeder | 4 |
|
8 | gr |
Munt en peterselie | 0,5 |
|
1 | bosje |
Libanese platbroden volkoren | 4 |
|
8 | st |
Ingrediënt | 2 personen |
|
4 personen |
Tahin* (el) | 2 |
|
4 |
Olijfolie
|
|
|
|
Peper en zout |
|
|
|
* Dit product niet in huis? Voeg deze toe aan je bestelling na het kiezen van je recepten.
Oven, Staafmixer/Blender
Energie (KJ) 3306, Energie (kcal) 782, Eiwit (g) 35, Koolhydraten (g) 101, Waarvan suikers (g) 17, Vetten totaal (g) 22, Waarvan verzadigd (g) 3, Vezels (g) 35, Zout (g) 1,9
Dit gerecht bevat: Gluten, Sesam *
*Kan sporen van andere allergenen bevatten.