1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de paprika's doormidden en verwijder de zaadlijsten en de steeltjes. Leg de paprika's en knoflook (gepeld) op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olie, peper en zout. Rooster 8-10 min in de voorverwarmde oven. Hak de peterselie grof. |
2. Haal de tofu uit de verpakking en laat uitlekken. Dep goed droog. Snijd de gerookte tofu in reepjes . Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de tofu in 6-8 min rondom krokant op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. |
3. Bewaar een stukje rode paprika en snijd in reepjes. Zet even apart. Doe de overige gegrilde paprika's in een blender of hoge kom. Voeg de specerijen, knoflook, walnoten en de helft van de peterselie toe. Blender/Pureer de ingrediënten tot een dip. |
4. Rooster de pitabroodjes 2-3 min in de oven. Snijd de pitabroodjes door en besmeer ze met de muhammara. Vul de broodjes met de gerookte tofu en de geroosterde paprikareepjes. Garneer het gerecht met de verse peterselie. Eet smakelijk! |