MEET JACKLekker en een waanzinnig goed alternatief voor vlees, dat is hoe ze de jackfruit omschrijven bij Meet Jack. 

Wellicht heb je al eens van Jackfruit gehoord, misschien ook niet. In beide gevallen is het zeker de moeite waard to 'Meet' Jack's Jackfruit. Meet Jack, opgericht in 2018, is de enige leverancier van vers ingevroren jackfruit in Nederland. In 2019 verkochten ze in Nederland al meer dan 12.000 kg jackfruit! Volgende week is hun nieuwste product: Jackfruit Rendang, te vinden bij Veganbox.

"Het is een super toffe uitdaging om deze bijzondere vrucht in alle huishoudens te introduceren." aldus Kaline van Halder, co-founder van Meet Jack. We vroeger haar ons meer over dit gave product te vertellen. 
MAAK KENNIS MET... MEET JACK

Geboren op de Filipijnen, waar jackfruit bij wijze van spreken in haar achtertuin groeide, maakte oprichtster Kaline al vroeg kennis met de vrucht. Jarenlang hielp zij sociale ondernemers om hun producten sneller op de markt te brengen. In 2017 op de BioFach, Europa’s grootste beurs op het gebied van biologische voeding, was ze druk bezig met het scouten van innovatieve ondernemers. Hier kwam ze de vrucht weer tegen, maar tot haar verbazing niet zoals ze gewend was. De jackfruit was verwerkt in de vorm van een curry, zodra ze het proefde was ze meteen verkocht. Kaline nam contact op met haar beste maatje Marjolein Pleune, met de vraag of zij interesse had om het ondernemersavontuur aan te gaan en volledig in het diepe te springen. Marjolein stemde in, en zo werd Meet Jack in het leven geroepen.GUILT-FREE COMFORT FOOD

Kaline en Marjolein kozen bewust voor “street food style: guilt-free comfort food”. Op deze manier willen ze de consumenten van Nederland kennis laten maken met deze te gekke vrucht en laten zien wat je er allemaal mee kan doen. Momenteel werken ze met de onrijpe jackfruit, maar inmiddels zijn ze ook volop aan het experimenteren met de rijpe jackfruit zaden. Deze zitten boordevol proteïne en zijn dus uitstekend als vleesvervangers.

De jackfruit zelf groeit aan bomen, na het plukken van de verse vruchten, worden deze kort geblancheerd en direct ingevroren. 100% puur natuur en vrij van allergenen, met de vleesachtige textuur, is dit pareltje de ideale basis voor vleesvervangers. Jackfruit heeft een neutrale smaak en dat maakt het zo fijn om te verwerken, je kan zelf de lekkerste specerijen toevoegen. Door dit te perfectioneren, weet Meet Jack de smaak en bite van vlees te creëren. Ook is het product erg milieuvriendelijk, het heeft nauwelijks water nodig en al helemaal geen pesticiden. Het een multi-crop, wat inhoudt dat het alleen groeit als onderdeel van een voedselbos met verschillende gewassen.  Dit betekent dus geen ontbossing, geen uitputting van de grond en het houdt de plaatselijke biodiversiteit goed in stand: eat jackfruit, save trees!

TEAMWORK

Nieuwsgierigheid, flexibiliteit, een flinke dosis doorzettingsvermogen en een dreamteam zijn volgens Kaline de key-factoren voor hun succes. Meet Jack is groeiende en altijd in ontwikkeling, om zo het beste uit de jackfruit te halen. Zoals Kaline zelf zo mooi zegt “getting things done”, dat is wel te zien aan het heerlijke aanbod van Meet Jack en hun nieuwste product: Jack’s Rendang. Het is hun eerste product wat speciaal voor de consument is gemaakt en in één woord rendanglicious.

Een jackfruit rendang stond al lang op het wensenlijstje en toen de horeca in februari dichtging, kwam er meer tijd vrij voor de productontwikkeling. Dat heeft goed uitgepakt, want wij vinden Jack’s Rendang heerlijk en snappen heel goed dat het Kaline’s favoriete product is.

Bij Meet Jack zijn ze erg benieuwd wat vegan loving families ervan vinden en super trots om deel uit te maken van de Veganbox. Wij zijn op onze beurt natuurlijk super trots dat Meet Jack binnenkort bij ons in de box te vinden is!

De Meet Jack Rendang is t/m 13 oktober te bestellen bij Veganbox. Levering is op 19 of 20 oktober.

Meet Jack bestellen