MAX & BIENMensen inspireren om meer plantaardig te eten, dat is de missie van Max&Bien. Door smaakvolle plantaardige kazen en zuivel te maken, die lekker zijn voor iedereen, maken ze het plantaardig eten leuk en toegankelijk.

De Max&Bien Kaasfondue is deze week te vinden in de Veganbox. Dit gerecht is te bestellen t/m dinsdag 24 november via je account of www.veganbox.nl

Lees hieronder het verhaal achter Max&Bien!


MAXINE & JOBIEN

Oprichter en eigenaar Maxine, afgekort Max, heeft al meer dan 20 jaar ervaring als chef, in zowel het binnen- en buitenland. Zij runt de keuken en stuurt haar team van koks aan. Het ontwikkelen van de producten doet zij samen met Jobien, oftewel Bien. Zij is wetenschappelijk onderzoeker op het gebied van voeding en gezondheid en runt vooral het gedeelte achter de schermen.

Tijdens een vegan challenge, misten we vooral écht lekkere alternatieven voor kaas en zuivel,” aldus Maxine, “dus zijn we zelf maar de keuken ingedoken.” vult Jobien haar aan. Met de achtergronden van de dames bleek dit een goed idee en al snel ontstond Max&Bien.


DE SMAAK VAN MAX & BIEN

Om de producten een traditionele smaak te geven, passen zij de oude technieken van het kaas en zuivel maken toe. Uiteraard niet op melk, maar op ingrediënten als noten, haver en tarwe. Een deel wordt gefermenteerd en ze laten de kazen rijpen in speciale ruimtes. Zo blijven ze zo dicht mogelijk bij die bekende lekkere kaassmaak. Ook wordt bijvoorbeeld Penicillium roqueforti gebruikt, een schimmelsoort die vooral bekend is van blauwader kazen als Roquefort en Stilton.

“Zo maken we zuivel en kazen met de smaak van toen, passend in de wereld van nu.”

Smaak staat op de eerste plaats bij Max&Bien, ze houden zelf namelijk enorm van de smaak van kaas en doen er dan ook alles aan om heerlijke producten te maken. Met een chef aan het roer en koks die haar helpen, zorgen zij ervoor dat de smaak ook altijd op nummer 1 zal blijven staan.

Dat het met de smaak wel goed zit, blijkt wel uit de reacties die ze krijgen “onze super romige kaasfondue smaakt volgens de kenners écht naar kaas” zo vertel Maxine. Deze pittige kaassmaak ontstaat doordat ze de fondue eerst laten fermenteren met hun speciale startercultuur, een essentieel onderdeel, de cashewnoten zorgen voor het romige. De kaasfondue is klaar voor gebruik, je hoeft er niks aan toe te voegen, behalve dan iets lekkers om mee te dippen.

EEN RIJKE KEUZE AAN PLANTAARDIGE PRODUCTEN

Op de vraag welk product hun persoonlijke favoriet is, antwoorden ze vol enthousiasme “onze zeewierboter!”. Ze gebruiken het overal bij, lekker op een broodje of over gebakken groentes. Niet alleen bij Maxine en Jobien is de zeewierboter favoriet, tijdens de Kweker Food Pitch won dit namelijk de prijs ‘Beste product van 2020’. Een hele eer, zeker omdat de jury bestond uit echte vleesliefhebbers, zij vonden de smaak super lekker.

En dat is toch ook waar ze het bij Max&Bien voor doen, heerlijke producten waar niet alleen veganisten van kunnen genieten, maar ook vegetariërs en zelfs vleeseters.

Met al deze heerlijke producten zijn wij in elk geval fan van Max&Bien!

Je vind de Max & Bien kaasfondue in de box van 30 november. Deze is te bestellen t/m 24 november via je account of www.veganbox.nl