MAXINE & JOBIEN
Oprichter en eigenaar Maxine, afgekort Max, heeft al meer dan 20 jaar ervaring als chef, in zowel het binnen- en buitenland. Zij runt de keuken en stuurt haar team van koks aan. Het ontwikkelen van de producten doet zij samen met Jobien, oftewel Bien. Zij is wetenschappelijk onderzoeker op het gebied van voeding en gezondheid en runt vooral het gedeelte achter de schermen.
“Tijdens een vegan challenge, misten we vooral écht lekkere alternatieven voor kaas en zuivel,” aldus Maxine, “dus zijn we zelf maar de keuken ingedoken.” vult Jobien haar aan. Met de achtergronden van de dames bleek dit een goed idee en al snel ontstond Max&Bien.
DE SMAAK VAN MAX & BIEN
Om de producten een traditionele smaak te geven, passen zij de oude technieken van het kaas en zuivel maken toe. Uiteraard niet op melk, maar op ingrediënten als noten, haver en tarwe. Een deel wordt gefermenteerd en ze laten de kazen rijpen in speciale ruimtes. Zo blijven ze zo dicht mogelijk bij die bekende lekkere kaassmaak. Ook wordt bijvoorbeeld Penicillium roqueforti gebruikt, een schimmelsoort die vooral bekend is van blauwader kazen als Roquefort en Stilton.
“Zo maken we zuivel en kazen met de smaak van toen, passend in de wereld van nu.”