Salade met geroosterde radicchio & frisse appel en mosterddressing

& frisse appel en mosterddressing40 minuten
Oven, ovenschaal, kookpan (2 x)
3-4 personen

Ingredienten

Groene linzen 300 gr
Radicchio 4 stronkjes
*Notenmix 100 gr
Rozijnen 60 gr
*Sjalot 1 stuks
Venkel 2 stuks
Appel 2 stuks
*Bosui 2 stengels
Water 600 ml
Balsamico-azijn 4 el
Olijfolie 2 el
Mosterd 2 tl
Suiker/siroop 2 tl
Peper en zout

*Deze ingrediënten zitten ook in andere recepten. Gebruik voor dit recept de hoeveelheden die hierboven aangegeven staan.

#1 Breng water aan de kook voor de linzen. Doe de linzen in een pan en giet een dubbele hoeveelheid water erop met een snufje zout. Breng aan de kook en laat 25-30 minuten koken. Controleer af en toe even of er voldoende water in de pan zit en schenk zo nodig bij.

#2 Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de aanzet van de radicchio en snij door de lengte in 2 helften. Snij de 2 helften over de lengte een paar keer door midden. Doe ze in een ovenschaal en verdeel een scheutje olijfolie, balsamicoazijn (dit staat los van de ‘zelf toevoegen’ hoeveelheden. Die zijn namelijk voor de dressing. Het gaat nu alleen om een ‘scheutje’, zodat alles een klein laagje heeft) en snufje zout erover en hussel goed door elkaar. Schuif de radicchio in de oven en laat dit 10 minuten bakken.

#3 Maak ondertussen de dressing. Snipper de sjalot fijn. Doe dan de balsamicoazijn, mosterd, suiker/siroop, peper en zout in een kommetje en roer goed door elkaar. Voeg als laatste de gesnipperde sjalot toe. Proef even of je ‘m misschien wat zouter of zoeter wil hebben.

#4 Verwijder de aanzet van de venkel en snij het hart eruit. Snij de venkel in fijne halve ringen. Venkel is het lekkerst als het flinterdun is, dus zorg voor een scherp mes! Snij ook de appel in dunne plakjes (schil mag eraan blijven). Hak de noten in grove stukken. Verwijder de aanzet en het buitenste blad van de bosui en snij in dunne ringetjes.

#5 Linzen en radicchio klaar? Giet de linzen af en laat even uitstomen. Maak nu de borden op met de radicchio, linzen, venkel, appel, rozijnen, notenmix , bosui en dressing. Eet smakelijk!


Benieuwd naar gerechten van vorige week?

Laat je email achter en we sturen je (gratis natuurlijk) de 3 receptkaarten op!