Risotto uit de oven

met paddenstoelen en tijm45 minuten
Oven(schaal), koekenpan
3-4 personen

Ingredienten

Sjalot 2 stuk
Paddenstoelen 300 gr
*Knoflook 2 stuks
Tijm paar takjes
Risotto-rijst 300 gr
Bouillonblokje 2 stuks
Gemengde noten 60 gr
Peterselie paar blaadjes
Olie 4 el
Witte wijnazijn (optioneel) 4 el
Water 1 l
Peper en zout naar smaak

#1 Verwarm de oven voor op 180 graden. Pel en snipper de sjalot. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de sjalot toe. Snij of scheur de paddenstoelen in kleine stukken (veeg schoon indien nodig) en voeg bij de sjalot. Snij de knoflook in kleine stukjes en ris de blaadjes van de takjes tijm. Voeg de knoflook en tijm toe zodra de paddenstoelen bruin/gaar beginnen te worden. Voeg ook de rijst toe en bak 3 minuten mee. Voeg optioneel de witte wijnazijn toe.

#2 Verdeel het mengsel over een ovenschaal en voeg de bouillon toe. Roer even door elkaar zodat de bouillon goed verdeeld is. Zet de ovenschaal 40 minuten in het midden van de oven. Check halverwege even of er nog genoeg vloeistof in zit. Voeg anders wat extra water bij. Roer ook even de risotto door, zodat de bovenste rijstkorrels niet uitdrogen en hard worden.

#3 40 minuten voorbij? Controleer of de risotto gaar is door een hapje te proeven. Als de korrel niet meer hard is, is het goed! Zet anders nog 5 minuten langer in de oven. Hak de noten in grove stukken en snij de peterselie fijn. Garneer de risotto met de noten en peterselie en breng op smaak met peper en zout. Eet smakelijk!


Benieuwd naar gerechten van vorige week?

Laat je email achter en we sturen je (gratis natuurlijk) de 3 receptkaarten op!