Oosterse pannenkoeken

met tofu en spitskool35 minuten
Koekenpan, wokpan, mixer
3-4 personen

Ingredienten

Bloem 320 g
Bosui 4 stengels
Paprika 2 stuks
*Spitskool 1 stuk
*Winterpeen 1 stuk
Tofu 400 g
*Limoen 1 stuk
Zwart sesamzaad 5 g
Water 500 ml
Plantaardige melk 250 ml
Olie 2 el
Sojasaus 6 el

#1 Neem een mengkom en doe daar de bloem, water, plantaardige melk (als je dit niet in huis hebt, kun je ook gewoon water gebruiken!), olie en sojasaus in. Mix alles door elkaar met een mixer of garde. Snij de bosui in ringetjes en voeg driekwart toe aan het beslag. Roer nog even door elkaar.

#2 Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Zodra de pan heet is voeg je wat olie toe en giet je wat beslag in de pan. Bak hier een pannenkoek van (ongeveer 1 minuut per kant) en ga zo door tot het beslag op is of dat je genoeg pannenkoeken hebt. Maak een stapel van de pannenkoeken en zet even opzij.

#3 Verhit een wokpan op middelhoog vuur en snij ondertussen de tofu in blokjes. Zodra de pan heet is voeg je wat olie toe en de tofu blokjes. Bak de tofu aan tot de blokjes bruin zijn. Leg daarna apart op een bord.

#4 Snij de spitskool in repen (verwijder de harde kern en spoel zo nodig om). Verwijder de zaadlijsten uit de paprika’s en snij in repen. Schil de winterpeen en snij julienne. Verhit de wokpan op hoog vuur met wat olie en bak de spitskool, paprika en winterpeen totdat de groenten gaar zijn, maar nog wel een bite hebben.

#5 Rasp de schil van de limoen in een kommetje. Doe de sojasaus erbij en de sap van de limoen. Roer door elkaar en proef even of het op smaak is. Voeg zo nodig peper en zout toe.

#6 Beleg de pannenkoeken met de paprika, spitskool en tofu en serveer met de soja-limoendressing ernaast. Garneer met de bosui en zwart sesamzaad. Eet smakelijk!


Benieuwd naar gerechten van vorige week?

Laat je email achter en we sturen je (gratis natuurlijk) de 3 receptkaarten op!