Meatball spaghetti

met marinara saus



45 minuten
Keukenmachine, oven, kookpan, koekenpan
3-4 personen

Ingredienten

Kikkererwten 2 blikken
Lijnzaad 5 el
Italiaanse kruiden 3-4 tl
Sjalot 2 stuks
*Knoflook 2 tenen
*Winterpeen 1 stuk
Champignons 200 g
Spaghetti 300 g
Passata tomatensaus 1-2 potten
Basilicum paar blaadjes
Water 12 el
Olie 2 el
Broodkruim 120 g

#1 Doe de lijnzaad in een kommetje en doe het water erbij. Laat dit 10 minuutjes weken. Spoel ondertussen de kikkererwten af en laat goed uitlekken. Als je wat velletjes van de kikkererwten af ziet komen, mag je die er tussenuit halen. Verwarm de oven voor op 220 graden.

#2 Doe de kikkererwten in de keukenmachine en maal ze grof. Voeg daarna de lijnzaad toe (dat is ondertussen een beetje kleverig geworden en fungeert als het bindmiddel), de Italiaanse kruiden, broodkruim en flink wat peper en zout. Heb je geen broodkruim? Paneermeel of een (oude) boterham werkt net zo goed! Maal alles weer door elkaar en proef of het op smaak is. Draai er nu mooie balletjes van. Geheel wat te droog? Voeg wat olie toe. Geheel wat te plakkerig? Voeg wat broodkruim toe. Leg de balletjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze 20-25 minuten af in de oven. Keer halverwege.

#3 Pel en snipper de sjalot en snij de winterpeen in kleine blokjes. Verhit wat olie in een koekenpan en fruit de sjalot en winterpeen aan. Borstel/veeg de champignons schoon en snij in plakjes. Voeg toe aan de pan en bak aan tot ze gaar zijn. Snij ook de knoflook in kleine stukjes en voeg deze ook toe. Zet vervolgens op laag vuur en roer af en toe door.

#4 Breng ondertussen ruim water aan de kook voor de spaghetti en zodra het kookt voeg je de spaghetti toe. Zie voor bereidingstijd de verpakking.

#5 Voeg de tomatensaus toe aan de winterpeen-champignons en warm even op. Voeg zo nodig wat water toe om de saus iets dunner te maken. Breng op smaak met peper en zout. Laat de saus zachtjes pruttelen tot de spaghetti klaar is.

#6 Alles klaar? Serveer de spaghetti in diepe borden of kommen met de ‘meatballs’ en tomatensaus erover. Garneer met een blaadje basilicum en eetsmakelijk!


Benieuwd naar gerechten van vorige week?

Laat je email achter en we sturen je (gratis natuurlijk) de 3 receptkaarten op!