Gevulde paprika's

met quinoa en avocado



35 minuten
Kookpan, koekenpan, oven(schaal)
3-4 personen

Ingredienten

Quinoa 300 g
Rode ui* 1 stuk
Knoflook* 2 tenen
Kruidenpotje 1 stuk
Bonen mix 2 blikken
Tomatenblokjes 2 blikken
Paprika 4 stuks
Avocado 1 stuk
Limoen 2 stuks
Olie 2 el
Peper en zout naar smaak

#1 Doe de quinoa in een kookpannetje en voeg de dubbele hoeveelheid water toe. Breng aan de kook en laat 10 minuutjes zachtjes doorkoken. Roer zo nu en dan. Heb je het idee dat het te droog kookt? Voeg dan een scheutje water toe. Je kan het altijd afgieten achteraf, in plaats van droogkoken.

#2 Verwarm de oven voor op 200 graden. Pel en snipper de ui en knoflook. Hou een klein beetje rode ui apart om straks de paprika’s mee te garneren. Verhit wat olie in een koekenpan en bak de ui tot deze glazig is. Voeg dan de knoflook toe en het kruidenpotje. Verhit dit 1 minuut mee.

#3 Spoel de bonenmix om en voeg dit toe aan de pan. Voeg ook de tomatenblokjes toe met flink wat peper en zout. Verhit het geheel een paar minuten. Voeg ook de quinoa toe en roer goed door.

#4 Verwijder ondertussen de zaadlijsten uit de paprika’s en snij ze doormidden. Leg ze in een ingevette ovenschaal en vul ze met het bonen-quinoamengsel. Schep ze flink vol (desnoods wat vulling tussen de paprika’s door) en schuif ze in de oven. Bak ze 20-25 minuten af.

#5 Serveer de gevulde paprika’s met plakjes avocado en de rode ui. Knijp er wat limoen over uit en eet smakelijk!

Recept nog eens maken? Het kruidenpotje bevat voor 1-2 personen 1 gram komijnpoeder, 1 gram paprikapoeder en 0.5 gram chilipoeder. Voor 3-4 personen verdubbelen!


Benieuwd naar gerechten van vorige week?

Laat je email achter en we sturen je (gratis natuurlijk) de 3 receptkaarten op!