met pitabroodjes
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Rasp de boekweit tempeh grof en meng dit met de shoarmakruiden, peper, zout en een scheutje olie. | ||||||
2. Snijd de aubergine en de courgette in kleine blokjes. Haal de blaadjes van de Little Gem. | ||||||
3. Verhit een scheutje olie in een ruime koekenpan op middelhoog vuur. Bak de aubergine en courgette 4-6 min. Voeg hierna de geraspte tempeh shoarma toe en bak 6-8 min mee tot het goudbruin kleurt. Breng eventueel extra op smaak met peper en zout. | ||||||
4. Maak de pitabroodjes licht vochtig en rooster voor 3-4 min in de voorverwarmde oven. Meng de knoflook (uitgeperst) met de plantaardige yoghurt en breng op smaak met wat peper en zout. | ||||||
5. Snijd de pitabroodjes open en vul ze met een blaadje sla, tempeh shoarma, gebakken groenten en de yoghurtsaus. Eet smakelijk! |
Ingrediënt | 2 personen |
|
4 personen | Eenheid |
Tempeh | 200 |
|
400 | gr |
Shoarma kruiden | 4 |
|
8 | gr |
Pitabroodjes | 4 |
|
8 | st |
Aubergine | 1 |
|
2 | st |
Courgette | 0,5 |
|
1 | st |
Sla Little gem | 0,5 |
|
1 | st |
Knoflook | 0,5 |
|
1 | teentje |
Ingrediënt | 2 personen |
|
4 personen |
Olijfolie |
|
|
|
Peper en zout |
|
|
|
Plantaardige yoghurt* (el) | 2 |
|
4 |
* Dit product niet in huis? Voeg deze toe aan je bestelling na het kiezen van je recepten.
Oven, Koekenpan, Grove rasp
Energie (KJ) 2628, Energie (kcal) 626, Eiwit (g) 27, Koolhydraten (g) 81, Waarvan suikers (g) 14, Vetten totaal (g) 21, Waarvan verzadigd (g) 2, Vezels (g) 16, Zout (g) 1.4
Dit gerecht bevat: Gluten *
*Kan sporen van andere allergenen bevatten.