met crispy tofu
1. Breng een kookpan met water aan de kook en kook de rijstnoedels volgens de instructies op de verpakking. Spoel de noedels na het het koken af met koud water. Breng de aangegeven hoeveelheid water aan de kook in een waterkoker. | ||||||
2. Haal de tofu uit de verpakking, laat uitlekken en dep droog met keukenpapier of een theedoek. Snijd in blokjes en voeg samen met de maïzena/bloem toe aan een kommetje. Hussel goed door zodat de tofu volledig is bedekt met de maïzena/bloem. Zet even opzij. | ||||||
3. Schil de winterpeen en snijd deze samen met de rode paprika in dunne reepjes. Verwijder de uiteindes van de bosui en snijd in ringetjes. | ||||||
4. Verhit een flinke scheut olijfolie in de wokpan of koekenpan en bak hierin de tofublokjes voor 4-6 min op middelhoog vuur goudbruin en krokant. Haal vervolgens uit de pan en laat even uitlekken op een stukje keukenpapier. | ||||||
5. Rasp de schil van de limoen en voeg deze samen met het sap toe aan een bakje. Voeg de sojasaus, agavesiroop/suiker, het bouillonblokje (verkruimeld) en het kokende water hieraan toe. Meng goed tot het bouillonblokje is opgelost en zet even opzij. | ||||||
6. Verhit een scheutje olijfolie in een wokpan of koekenpan en bak hierin de winterpeen, rode paprika en knoflook (uitgeperst) voor 4-5 min op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de taugé, peper en zout toe en bak 1-2 min mee. Voeg als laatste de noedels en het sojasaus mengsel toe. Roer goed door en verwarm het geheel voor 2-3 min. | ||||||
7. Serveer de Pad Thai in diepe borden samen met de crispy tofu en garneer met de pinda’s en bosui. Eet smakelijk! |
Ingrediënt
|
2 personen | 4 personen | Eenheid |
Pad thai bouillon | 0,5 | 1 | blokje |
Limoen | 0,5 | 1 | st |
Taugé | 100 | 200 | gr |
Rijstnoedels | 150 | 300 | gr |
Paprika rood | 1 | 2 | st |
Winterpeen | 0,5 | 1 | st |
Pinda's | 20 | 40 | gr |
Tofu | 250 | 500 | gr |
Knoflook | 1 | 2 | teentje |
Bosui | 0,5 | 1 | st |
Ingrediënt
|
2 personen |
|
4 personen |
Sojasaus* (el) | 2 |
|
4 |
Maïzena (el) | 1 |
|
2 |
Suiker (el) | 1 |
|
2 |
Peper & Zout |
|
|
|
Olijfolie |
|
|
|
Water (ml) | 50 |
|
100 |
* Dit product niet in huis? Voeg deze toe aan je bestelling na het kiezen van je recepten.
Kookpan, Fijne rasp, Wokpan/Koekenpan
Energie (KJ) 2816, Energie (kcal) 675, Eiwit (g) 25, Koolhydraten (g) 82, Koolhydraten waarvan suikers (g) 19, Vetten totaal (g) 24, Vetten waarvan verzadigd (g) 4, Vezels (g) 5, Zout (g) 5,0
Dit gerecht bevat: Gluten, Soja, Pinda *
*Kan sporen van andere allergenen bevatten.