Plantaardige nuggets met frietjes

en coleslaw

30 - 35 minuten
Kant-en-klare vervangers

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen en snijd deze in dunne frieten. Verspreid de frieten over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met wat olijfolie en zout. Bak de frieten vervolgens voor 20-25 in de voorverwarmde oven en hussel halverwege een keer door.  
  2. Snijd vervolgens de winterpeen in dunne reepjes (julienne) of gebruik hiervoor een spirelli. Pel en halveer daarna de rode ui en snijd deze in dunne halve ringen.
  3. Coleslaw: Meng de vegan mayo of plantaardige yoghurt in een ruime kom met de mosterd en breng op smaak met peper en zout. Voeg hier de witte kool, gesneden winterpeen en rode ui aan toe en meng goed. Hak de peterselie grof  en voeg dit naar smaak toe aan de coleslaw.
  4. Wanneer de aardappelen nog ongeveer 10 min in de oven moeten verwarm je een scheutje olijfolie op in een koekenpan voor de nuggets. Wanneer de olie is opgewarmd kan je hierin de nuggets in 7-8 min rondom goudbruin bakken.  
  5. Serveer de nuggets vervolgens samen met de frietjes en de coleslaw. Eet smakelijk!  

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Aardappels 500 1000 gr
Vivera Vega Nuggets 200 400 gr
Gesneden witte kool 200 400 gr
Winterpeen 1 2 st
Rode ui 1 2 st
Peterselie 0,5 1 bosje

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Olijfolie


Peper & Zout


Vegan Mayo of Plantaardige yoghurt 2 4 el
Mosterd 1 2 tl

Kookgerei

Oven, Koekenpan

Voedingswaarde

Energie (KJ) 2718, Energie (kcal) 649, Eiwit (g) 24, Koolhydraten (g) 79, Koolhydraten waarvan suikers (g) 13, Vetten totaal (g) 23, Vetten waarvan verzadigd (g) 3, Vezels (g) 16, Zout (g) 1,95

Allergenen

Dit gerecht bevat: Gluten, Mosterd.*

*Kan sporen van andere allergenen bevatten.