met koriander-cashew cream
1. Breng een pan water aan de kook en kook hierin de cashewnoten voor 10 min. Bewaar tijdens het afgieten een kopje kookvocht. Schil ondertussen de winterpeen en de ui. Rasp vervolgens de winterpeen, ui en courgette met een grove rasp. | ||||||
2. Doe de geraspte winterpeen, ui en courgette in een kom en breng op smaak met het gerookte paprikapoeder, de balsamicoazijn, de suiker/agavesiroop, peper en zout. | ||||||
3. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak hierin de geraspte groenten voor 5-6 min. | ||||||
4. Maak de koriander-cashew cream door de geweekte cashews samen met de helft van de koriander, een paar eetlepels kookvocht, peper en zout te mixen in een blender of met een staafmixer. | ||||||
5. Verdeel daarna het geraspte winterpeen-mengsel samen met de rode kool over de helft van een wrap en vouw deze dicht. Bak de wrap in 1-2 min per kant goudbruin in een droge koekenpan op hoog vuur. | ||||||
6. Herhaal dit voor de overige wraps. Serveer de pulled carrot taco’s samen met de koriander-cashew cream en de overige blaadjes koriander. Eet smakelijk! |
Ingrediënt | 2 personen | 4 personen | Eenheid |
Cashewnoten | 100 | 200 | gr |
Winterpeen | 2 | 4 | st |
Ui | 1 | 2 | st |
Courgette | 1 | 2 | st |
Koriander | 0,5 | 1 | bosje |
Rode kool gesneden | 100 | 200 | gr |
Wraps | 4 | 8 | st |
Ingrediënt | 2 personen | 4 personen |
Suiker/agave siroop (el) * | 1 | 2 |
Balsamicoazijn (el) * | 1 | 2 |
Olijfolie |
|
|
* Dit product niet in huis? Voeg deze toe aan je bestelling na het kiezen van je recepten.
Kookpan, Koekenpan, Grove rasp, Blender/Staafmixer
Energie (KJ) 3287, Energie (kcal) 787, Eiwit (g) 23, Koolhydraten (g) 72, Koolhydraten waarvan suikers (g) 18, Vetten totaal (g) 42, Vetten waarvan verzadigd (g) 7, Vezels (g) 16, Zout (g) 1
Dit gerecht bevat: Gluten, Noten *
*Kan sporen van andere allergenen bevatten.