met koriander en Thaise basilicum
1. Breng een pan water aan de kook voor de udonnoedels en bereid deze zoals aangegeven op de verpakking. Giet de noedels af wanneer deze gaar zijn en spoel na met koud water. | ||||||
2. Rasp de schil van de limoen met een fijne rasp en voeg de rasp samen met de koriander, Thaise basilicum, sojasaus en kokosmelk toe aan een hoge kom of blender en blend samen tot een geheel. | ||||||
3. Pel de ui en halveer deze, snijd vervolgens in dunne halve ringen. Snijd kleine roosjes van de broccoli en snijd de rode paprika in dunne reepjes. | ||||||
4. Verhit een ruime scheut olijfolie in de hapjespan of wokpan en bak de ui, broccoli en rode paprika op hoog vuur voor 4-5 min. Schud hierbij de pan regelmatig of roer door met een houten lepel. | ||||||
5. Draai daarna het vuur omlaag en voeg de kokos-limoen saus toe aan de groenten. Verwarm het geheel en laat even pruttelen. | ||||||
6. Bak ondertussen de kipstukjes in een koekenpan met een scheutje verhitte olie voor 4-6 min rondom. Snijd de limoen in partjes. | ||||||
7. Voeg vervolgens de afgegoten udonnoedels toe aan de pan met de groenten en kokos-limoens saus en meng het geheeld. Serveer de noedels vervolgens samen met de gebakken kipstukjes en een partje limoen. |
Ingrediënt | 2 personen |
|
4 personen | Eenheid |
Vivera kipstukjes | 160 |
|
320 | gr |
Udonnoedels | 150 |
|
300 | gr |
Rode paprika | 1 |
|
2 | st |
Broccoli | 0,5 |
|
1 | st |
Ui | 1 |
|
2 | st |
Kokosmelk | 100 |
|
200 | ml |
Koriander en Thaise basilicum | 0.5 |
|
1 | bosje |
Limoen | 0,5 |
|
1 | st |
Ingrediënt | 2 personen |
|
4 personen |
Olijfolie |
|
|
|
Peper en zout |
|
|
|
Sojasaus (el) | 2 |
|
4 |
Kookpan, Hapjespan/Wokpan, Staafmixer/Blender
Energie (KJ) 2633, Energie (kcal) 635, Eiwit (g) 27, Koolhydraten (g) 62, Koolhydraten waarvan suikers (g) 4, Vetten totaal (g) 29, Vetten waarvan verzadigd (g) 11, Vezels (g) 10, Zout (g) 4,87
Dit gerecht bevat: Gluten, Soja *
*Kan sporen van andere allergenen bevatten.