en zelfgemaakte pindasaus
1. Breng een pan water aan de kook voor de basmatirijst. Bereid deze volgens de instructies op de verpakking. | ||||||
2. Pel de ui en snijd in parten. Schil de winterpeen met een dunschiller en snijd in kleine blokjes. Verwijder de uiteindes van de prei en snijd de rest in ringen. Spoel de ringen goed af onder de kraan in een vergiet om eventueel vuil te verwijderen. Snijd de paprika in kleine blokjes. | ||||||
3. Meng de pindakaas, sojasaus en water tot een gladde pindasaus. Breng op smaak met peper en zout en zet opzij. | ||||||
4. Verwarm een scheut olie in een wokpan of hapjespan. Wok de ui, winterpeen en prei in 6-8 min gaar op middelhoog vuur. Voeg de gekookte basmatirijst, specerijen, sojasaus en taugé toe aan de pan en wok nogmaals 2-3 min. Breng op smaak met peper en zout. | ||||||
5. Verwarm een scheut olie in een koekenpan. Bak hierin de vegan kipstukjes voor 5-7 min op middelhoog vuur. Voeg de pindasaus toe aan de pan en hussel goed door elkaar. | ||||||
6. Schep de nasi op en serveer met de saté. Eet smakelijk! |
Ingrediënt | 2 personen | 4 personen | Eenheid |
Basmatirijst | 170 | 340 | gr |
Ui | 1 | 2 | st |
Winterpeen | 0,5 | 1 | st |
Prei | 0,5 | 1 | st |
Rode paprika | 1 | 2 | st |
Pindakaas | 2 | 4 | cupje |
Vivera kipstukjes | 160 | 320 | gr |
Taugé | 50 | 100 | gr |
Gemalen komijnzaad, kurkuma, citroengras | 4 | 8 | gr |
Ingrediënt | 2 personen | 4 personen | Eenheid |
Sojasaus* (nasi) | 2 | 4 | el |
Sojasaus* (saté) | 2 | 4 | el |
Water (saté) | 2 | 4 | el |
Olijfolie |
|
|
|
Peper & zout |
|
|
|
* Dit product niet in huis? Voeg deze toe aan je bestelling na het kiezen van je recepten.
Kookpan, Wokpan, Koekenpan
Energie (KJ) 2974, Energie (kcal) 713, Eiwit (g) 28, Koolhydraten (g) 81, Koolhydraten waarvan suikers (g) 8, Vetten totaal (g) 28, Vetten waarvan verzadigd (g) 4, Vezels (g) 13, Zout (g) 6.1
Dit gerecht bevat: Soja, Gluten, Pinda's *
* Kan sporen van andere allergenen bevatten.