van quinoa, linzen, broccoli en zoetzure komkommer
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de broccoli in hapklare roosjes. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met olie, peper en zout. Schuif in de oven voor 20-25 min. | ||||||
2. Snijd de komkommer in dunne plakjes. Meng de suiker, azijn en water in een kom en laat de komkommer hier in marineren terwijl de rest van het gerecht wordt bereid. | ||||||
3. Breng een pan water aan de kook. Bereid de quinoa volgens de instructies op de verpakking. | ||||||
4. Zet een handje dille opzij voor de garnering. Gebruik een blender of staafmixer om de tahin, de resterende dille en een scheut water te pureren tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Zet opzij. | ||||||
5. Maak de bowls op met de spinazie, geroosterde broccoli, zoetzure komkommer (zonder vocht), quinoa en uitgelekte linzen. Garneer met de pompoenpitten, (fijngehakte) dille en de tahin dressing. |
Ingrediënt | 2 personen | 4 personen | Eenheid |
Komkommer | 0,5 | 1 | st |
Broccoli | 0,5 | 1 | st |
Linzen uit blik | 350 | 700 | gr |
Baby spinazie | 0,5 | 1 | st |
Quinoa | 150 | 300 | gr |
Pompoenpitten | 20 | 40 | gr |
Dille | 0,5 | 1 | bosje |
Ingrediënt | 2 personen | 4 personen |
Olie |
|
|
Suiker (el) | 1 | 2 |
(Witte wijn) azijn (el) | 2 | 4 |
Water (el) | 2 | 4 |
Tahin (el) | 2 | 4 |
Peper & zout |
|
|
Oven, Kookpan, Staafmixer/Blender
Energie (KJ) 3421, Energie (kcal) 932, Eiwit (g) 111, Koolhydraten (g) 67, Koolhydraten waarvan suikers (g) 15, Vetten totaal (g) 22, Vetten waarvan verzadigd (g) 4, Vezels (g) 17,Zout (g) 4,9
Dit gerecht bevat: Sesam.*
*Kan sporen van andere allergenen bevatten.