Tofu met sesamkorst

en pinda sobanoedels 

Noten
Tofu
Zaden

Bereiding

  1. Breng een pan water aan de kook en bereid de sobanoedels zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Haal de tofu uit de verpakking en halveer in de lengte. Gebruik vervolgens keukenpapier of een theedoek om zoveel mogelijk vocht uit de tofu de duwen. Meng in een kommetje de siracha en de agave siroop verspreid dit vervolgens over de tofu en laat even marineren.
  3. Snijd de rode kool in kwarten. Gebruik vervolgens een dunschiller om de winterpeen en rode kool in dunne reepjes te schillen.  
  4.  Doe de sesamzaadjes in een diep bord en druk de tofu hier aan beide kanten stevig tegenaan zodat de sesamzaadjes blijven plakken aan de tofu.  
  5. Verhit een scheutje olijfolie in de koekenpan en bak hierin de sesam-tofu in 2-3 min per kant goudbruin. Verhit vervolgens in een andere pan ook wat olie en bak hierin de winterpeen en rode kool voor 4-5 min op hoog vuur.  
  6. Meng vervolgens de afgegoten sobanoedels door de pan met de winterpeen en rode kool. Voeg de sojasaus en peper naar smaak toe.  
  7. Serveer de noedels samen met de sesam-tofu. Hak de pinda's en koriander grof en gebruik als garnering voor over het gerecht.  

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Sobanoedels 150 300 gr
Winterpeen 0,5 1 st
Rode kool 0,5 1 st
Pinda 30 60 gr
Koriander 0,5 1 bosje
Tofu  200 400 gr
Sesamzaadjes gemengd 15 30 gr

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Peper & Zout


Olijfolie


Sriracha 1 2 el
Agave siroop 2 4 el

Kookgerei

Kookpan, Koekenpannen (2x)

Allergenen

Dit gerecht bevat: Gluten, Soja, Seam.*

*Kan sporen van andere allergenen bevatten.