met een frisse mosterddressing
1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de aardappelen en snijd in hapklare blokjes. Verspreid de aardappelblokjes over een bakplaat met bakpapier of ovenschaal en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Rooster ze voor 20-25 min in de voorverwarmde oven. | ||||||
2. Breng een pan met water aan de kook. Dop de sperziebonen en snijd door de helft. Kook de sperziebonen in 6-7 min gaar in het kokende water. | ||||||
3. Snijd de cherrytomaten door de helft en de bleekselderij in reepjes. Hak de bieslook en dille grof. Giet de sperziebonen af en spoel om met koud water. Doe de groentes, geroosterde aardappelblokjes, bieslook en dille in een ruime saladekom. Meng de plantaardige yoghurt, mosterd, agavesiroop en extra vierge olijfolie (dressing) tot een dressing en giet over de salade. Breng op smaak met peper en zout en hussel alles goed door elkaar. | ||||||
4. Verwarm een scheut olijfolie in een ruime koekenpan. Bak de visburgers 3-4 min per kant op middelhoog vuur krokant en goudbruin. | ||||||
5. Snijd de visburger in repen. Verdeel de aardappelsalade over de borden en leg de burgers hierop. Eet smakelijk! |
Ingrediënt | 2 personen | 4 personen | Eenheid |
Aardappelen | 500 | 1000 | gr |
Sperziebonen | 150 | 300 | gr |
Bleekselderij | 0,5 | 1 | st |
Cherrytomaten | 200 | 400 | gr |
Dille & bieslook | 0,5 | 1 | bosje |
Visburger | 200 | 400 | st |
Ingrediënt | 2 personen | 4 personen |
Plantaardige yoghurt* (el) | 2 | 4 |
Agavesiroop* (el) | 0,5 | 1 |
Mosterd* (tl) | 1 | 2 |
Extra vierge oijfolie (dressing) | 1 | 2 |
Olijfolie |
|
|
Peper en zout |
|
|
* Dit product niet in huis? Voeg deze toe aan je bestelling na het kiezen van je recepten.
Oven, Kookpan, Koekenpan
Energie (KJ) 2483, Energie (kcal) 594, Eiwit (g) 19, Koolhydraten (g) 72, Koolhydraten waarvan suikers (g) 10, Vetten totaal (g) 24, Vetten waarvan verzadigd (g) 4, Vezels (g) 14, Zout (g) 1,45
Dit gerecht bevat: Soja, Mosterd, Selderij, Gluten *
* Kan sporen van andere allergenen bevatten.