Tofu Gyros Bowl

met tzatziki

25 - 30 minuten

Bereiding

  1. Laat de tofu goed uitlekken en rasp met een grove rasp in reepjes. Meng de geraspte tofu met de knoflook(uitgeperst), de specerijen, een snuf peper en zout en de helft van het citroensap in een kom.
  2. Maak de rasp schoon en rasp vervolgens de komkommer boven een kom. Hak de dille fijn en voeg toe aan de kom. Meng de komkommer en de dille met de plantaardige yoghurt, het resterende citroensap, peper en zout tot een tzatziki.
  3. Schil de winterpeen met een dunschiller en rasp fijn. Snijd de tomaten in dunne plakken. Pel de rode ui en snijd in smalle ringen.
  4. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de tofu hier al roerend 3 á 4 minuten in totdat het gaar is. Serveer de platbroden met de geraspte winterpeen, tomaten, rode ui, de tofu gyros en de tzatziki in een kom. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Tofu 200 400 gr
Knoflook 1 2 teen
Specerijen 4 8 gr
Libanees platbrood 4 8 st
Plantaardige yoghurt 1 2 bakje
Dille 0,5 1 bosje
Komkommer 1 2 st
Tomaten 4 8 st
Rode ui 0,5 1 st
Citroen 0,5 1 st
Winterpeen 0,5 1 st

Kookgerei

Koekenpan, Rasp

Voedingswaarde

Energie (KJ) 3132, Energie (kcal) 748, Eiwit (g) 38, Koolhydraten (g) 103, waarvan suikers (g) 16, Vetten totaal (g) 18, waarvan verzadigd (g) 3, Vezels (g) 17, Zout (g) 0

Allergenen

Dit gerecht bevat: Gluten, Soja*
*Kan sporen van andere allergenen bevatten