Rode linzensoep met geroosterde aubergine

en Turkse simit

25 - 30 minuten
Peulvruchten

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de ui fijn, pel de knoflook en pers uit. Verhit een scheutje olie in een ruime kookpan en fruit de ui en de knoflook hierin aan. 
2. Snijd de tomaten in blokjes. Schil de winterpeen met een dunschiller en snijd ook in blokjes. Voeg de tomaten, winterpeen en de rode linzen toe aan de pan en roer even door. Voeg het water toe aan de kookpan en verkruimel het bouillonblokje erboven. Laat de groenten en de linzen 20-25 minuten zachtjes koken.
3. Snijd de aubergine in kleine blokjes. Meng de aubergine blokjes in een kom met wat olie, de specerijen, peper en zout. Verdeel de aubergine vervolgens over een bakplaat met bakpapier en rooster 15-20 minuten in de oven.
4. Zet een staafmixer in de pan met de groente en de rode linzen en pureer kort tot een soep. Schuif de simit voor 1-2 minuten bij de aubergine in de oven.
5. Verdeel de soep over de kommen en schep de aubergine in de soep. Serveer de rode linzensoep met wat verse korianderblaadjes en de simit.

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Tomaten 5 10 st
Rode linzen 150 300 gr
Winterpeen 1 2 st
Ui 1 2 st
Knoflook 1 2 st
Groentebouillon 1 2 st
Aubergine 1 2 st
Specerijen voor de aubergine (Kaneel, Komijn ..) 4 8 gr
Koriander 0,5 1 st
Turkse simit 2 4 st

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt 2 pers. 4 pers. Eenheid
Olijfolie 


Peper en zout


Water 300 600 ml

Kookgerei

Oven, Kookpan

Voedingswaarde

Energie (KJ) 3013, Energie (kcal) 721, Eiwit (g) 32, Koolhydraten (g) 85, Koolhydraten waarvan suikers (g) 13, Vetten totaal (g) 17, Vetten waarvan verzadigd (g) 3, Vezels (g) 33, Zout (g) 3,55

Allergenen

Dit gerecht bevat: Gluten, Sesam*
*Kan sporen van andere allergenen bevatten