Gevulde pannenkoeken

met spinazie en kikkererwten

35 - 40 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Giet de kikkererwten af in een vergiet en spoel met water.  Meng de kikkererwten vervolgens in een kom met een scheutje olie en de gemalen komijn en paprikapoeder en verdeel ze daarna over een met bakpapier beklede bakplaat.                         
  2. Snijd de cherrytomaten doormidden en de champignons in kwarten. Leg de cherrytomaten en de champignons bij de kikkererwten op de bakplaat en rooster samen 15-20 minuten in de oven.       
  3. Maak nu het pannenkoekenbeslag. Doe de speltbloem en bakpoeder in een grote beslagkom. Voeg een flinke snuf zout toe en schenk vervolgens, al roerend met een garde, de plantaardige melk erbij.
  4. Verhit op laag vuur een klein beetje olie in een koekenpan en schep ongeveer een soeplepel van het beslag in de pan. Draai de pan rond zodat het beslag de hele bodem bedekt. Bak 1-2 minuten todat het beslag aan de bovenkant een beetje droog begint te worden. Schuif de pannenkoek aan de onderkant  voorzichtig los met een spatel en draai dan om. Bak de pannenkoek nog ongeveer een minuut op de andere kant en haal dan uit de pan. Bak zo alle pannenkoeken totdat het beslag op is.
  5. Haal de kikkererwten, champignons en de cherrytomaten uit de oven. Vul de pannenkoeken met de spinazie, kikkererwten, cherrytomaten en champignons. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen
4 personen Eenheid
Speltbloem 200
400 gr
Havermelk 400
800 ml
bakpoeder 1
2 zakje
spinazie 100
200 gr
kikkererwten 400
800 gr
paprikapoeder en gemalen komijn 4
8 gr
cherrytomaten 250
500 gr
champignons 125
250 gr

Wat je zelf in huis moet hebben

Olie, zout 

Kookgerei

Oven, Mengkom, Garde, Koekenpan

Voedingswaarde


per portie
Energie (KJ) 3781
Energie (kcal) 891
Eiwit (g) 35
Koolhydraten (g) 126
Koolhydraten waarvan suikers (g) 13
Vetten totaal (g) 21
Vetten waarvan verzadigd (g) 4
Vezels (g) 20
Zout (g) 3

Allergenen

Dit gerecht bevat: Gluten*
*Kan sporen van andere allergenen bevatten