Pulled Jackfruit Bowl

met kleurrijke salade

30 - 35 minuten

Bereiding

  1. Verwarm  de oven voor op 200 graden. Laat de jackfruit uitlekken in een vergiet en spoel met water. Snijd de sjalot en de knoflook fijn en schil en rasp de gember.
  2. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit de sjalot, knoflook en de gember hierin aan. Bak de 5 spice kruiden een minuutje mee en roer dan de jackfruit erdoorheen. Voeg het water, de sojasaus, rijstazijn en suiker  toe aan de pan en bak al roerend nog 5 á 6 minuten.
  3. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de jackfruit hier overheen. Bak de pulled jackfruit 10-15 minuten in de oven totdat de randjes licht gebruind zijn.
  4. Breng ondertussen een pan water aan de kook voor de zilvervliesrijst. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  5. Schil de winterpeen met een dunschiller. Maak van de winterpeen en de komkommer lange dunne slierten. Je kunt hiervoor de dunschiller gebruiken maar het kan ook met een spirelli of mandoline. Snijd de radijsjes in dunne plakjes en snijd deze plakjes in reepjes.
  6. Pers het sap van de limoen uit in een grote saladekom en meng de sojasaus hierdoorheen. Voeg de winterpeen, komkommer, radijsjes en rode kool toe en hussel door de dressing heen. Snijd de lente ui in ringetjes en strooi over de salade heen.
  7. Giet de zilvervliesrijst af en serveer deze bij de pulled jackfruit en de kleurrijke salade.

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Zilvervliesrijst 170 340 gr
Jackfruit 1 2 blik
Sjalot 1 2 st
Knoflook 2 4 tenen
Gember 0,5 1 st
5-Spice poeder 4 8 gr
Winterpeen 1 2 st
Komkommer 1 2 st
Rode kool 100 200 gr
Radijsjes 0,5 1 bosje
Lente ui 1 2 st
Limoen 0,5 1 st

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Sojasaus 2 4 el
Rijstazijn 1 2 tl
Suiker 1 2 tl
Water 3 6 el

Kookgerei

Oven, Kookpan, Koekenpan

Voedingswaarde


per portie
Energie (KJ) 2180
Energie (kcal) 518
Eiwit (g) 14
Koolhydraten (g) 88
Koolhydraten waarvan suikers (g) 11
Vetten totaal (g) 8
Vetten waarvan verzadigd (g) 2
Vezels (g) 17
Zout (g) 3

Allergenen

Kan sporen van allergenen bevatten