Miso Risotto

met geroosterde groenten

30 - 35 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de pastinaak en de gele winterpeen met een dunschiller en snijd daarna in blokjes. Snijd de pompoen doormidden en verwijder de pitten met een lepel. Snijd de pompoen vervolgens ook in blokjes.
  2. Verdeel de pastinaak, gele winterpeen en de pompoen over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met wat olie, peper en zout. Rooster de groente 20-25 minuten in de oven.          
  3. Kook water in de waterkoker voor de bouillon. Schenk het kokende water in een kom en laat het bouillonblokje hierin oplossen. Roer vervolgens de misopasta door de bouillon heen.   
  4. Snijd de ui fijn en pers de knoflook uit. Verhit een scheutje olie in een ruime pan en fruit de ui en de knoflook hierin aan. Voeg de risottorijst toe aan de pan en bak 1 minuut mee. Blus daarna af met een scheutje miso-bouillon. Voeg nu beetje bij beetje de bouillon toe aan de risottorijst totdat deze gaar is. Dit duurt ongeveer 18-20 minuten. Leg tussendoor een deksel op de pan en roer af en toe door maar niet te vaak.
  5. Snijd de lente ui in ringetjes. Haal de groente uit de oven en verdeel  over de risotto heen zodra klaar is. Besprenkel met wat citroensap en bestrooi met de zwarte sesamzaadjes. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Ui 1 2 st
Knoflook 1 2 teen
Risottorijst 150 300 gr
Blokje Groentebouillon 1 2 st
Lente ui 1 2 st
Miso pasta 20 40 gr
Pompoen 0,5 1 st
Pastinaak 1 2 st
Gele winterpeen 1 2 st
Zwarte sesamzaadjes 10 20 gr
Citroen 0,5 1 st

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Water 400 800 ml

Kookgerei

Kookpan, oven

Voedingswaarde


per portie
Energie (KJ) 2704
Energie (kcal) 643
Eiwit (g) 13
Koolhydraten (g) 101
Koolhydraten waarvan suikers (g) 19
Vetten totaal (g) 16
Vetten waarvan verzadigd (g) 3
Vezels (g) 17
Zout (g) 2

Allergenen

Dit gerecht bevat: Soja, sesam*
*Kan sporen van andere allergenen bevatten