X Pasta ai funghi

met linzen

25 - 30 minuten
Peulvruchten
Volkoren

Bereiding

  1. Breng een pan water aan de kook voor de volkoren penne en bereid deze volgens de instructies op de verpakking.
  2. Snijd de champignons in kwarten. Verhit een scheutje olie in de ruime koekenpan en bak de champignons hier in 5-6 minuten rondom in aan op hoog vuur. Haal de champignons als ze mooi bruin zijn uit de pan.
  3. Pel de uien snijd fijn en snijd de courgette in kleine blokjes. Fruit de ui samen met de knoflook (uitgeperst)  gedurende 2-3 minuten aan in de pan van de paddenstoelen. Draai zodra de uiglazig is het vuur omhoog en voeg de courgette toe aan de pan. Bak de courgette 3-4 minuten mee.
  4. Verkruimel het blokje bouillon boven de koekenpan en schenk de plantaardige room erbij. Giet de linzen af in een vergiet en spoel met water. Roer de linzen samen met de gebakken champignon door de romige saus heen en laat nog 2-3 minuten sudderen.
  5. Giet de volkoren penne af en roer ook door de saus heen. Hak de peterselie fijn en verdeel over de pasta. Proef de pasta en breng naar wens op smaak met peper en zout. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Volkoren penne 170 340 gr
Kastanjechampignons 300 600 gr
Courgette 1 2 st
Ui 1 2 st
Knoflook 1 2 st
Peterselie 1 1 bosje
Groentebouillonblokje 0,5 1 blokje
Plantaardige room 100 200 gr
Linzen in blik 200 400 gr

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt
Olie
Peper & Zout

Kookgerei

Kookpan, Koekenpan

Voedingswaarde

Energie (KJ) 2669, Energie (kcal) 638, Eiwit (g) 25, Koolhydraten (g) 87, Koolhydraten waarvan suikers (g) 11, Vetten totaal (g) 17, Vetten waarvan verzadigd (g) 3, Vezels (g) 16, Zout (g) 1,42

Allergenen

Dit gerecht bevat: Gluten*
*Kan sporen van andere allergenen bevatten