Bieten platbrood met geroosterde bloemkool en aubergine

met kruidendressing

35 - 40 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergine in ronde plakken van 1 á 2 centimeter dik en snijd de bloemkool in roosjes.                     
  2. Meng de specerijen met een scheutje olie in een kom en hussel de bloemkoolroosjes hierdoorheen. Smeer de aubergineplakken in met wat olie en verdeel samen met de bloemkoolroosjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster 25-30 min in de oven.                    
  3. Kruidenolie: doe de dille en de peterselie in een kom of in een keukenmachine. Pers de knoflook uit boven de kom en schenk de olie erbij. Pureer met een staafmixer of met een keukenmachine tot een grove kruidenolie.                    
  4. Warm de Libanese platbroden kort op in een droge koekenpan en beleg met de babyspinazie en de geroosterde bloemkool en aubergine. Besprenkel de platbroden met de plantaardige yoghurt en de kruidenolie. Eet smakelijk!                    

Wat we sturen

Ingrediënt 2 pers. 4 pers. Eenheid
Dille en peterselie 1 1 bosje
Knoflook 1 2 st
Aubergine 1 2 st
Bloemkool 0,5 1 st
Sumac, komijnpoeder, korianderpoeder
4 8 gr
Babyspinazie 0,5 0,75 bakje
Libanees platbrood kleurtje 4 8 st

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt 2 pers. 4 pers. Eenheid
Olie 50 100 ml
Plantaardige yoghurt 2 4 el

Kookgerei

Oven, Staafmixer/Keukenmachine

Voedingswaarde

Energie (kcal) 607, Eiwit (g) 15, Koolhydraten (g) 58, Koolhydraten waarvan suikers (g) 11, Vetten totaal (g) 32, Vetten waarvan verzadigd (g) 5, Vezels (g) 12, Zout (g) 0

Allergenen

Dit gerecht bevat: Gluten* 

*Kan sporen van andere allergenen bevatten