Bietenburger op black bun

Over het gerecht

met gekarameliseerde ui en frietjes 

Bereiding

#1 Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd frieten van de aardappels. Doe de frieten in een kom met olie en zout en hussel door elkaar. Verspreid ze over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze 30-35 minuten in de voorverwarmde oven. 

#2 Pel de rode ui en snijd in grove ringen. Verwarm een scheutje olie in de steelpan op middelhoog vuur en bak de uiringen aan tot ze bruin kleuren. Voeg de balsamicoazijn en suiker toe en draai het vuur laag. Laat 10 minuten indikken.

#3 Verwarm de koekenpan op middelhoog vuur en voeg een scheutje olie toe. Bak de hamburger 2-3 minuten per kant tot de burger mooi goudbruin is. 

#4 Snijd intussen de tomaat en komkommer in plakken en de black buns open. 

#5 Beleg de black buns met de burger, tomaat, komkommer, gekarameliseerde rode ui en sla melange. Serveer de frieten ernaast en een saus naar keuze. Eet smakelijk! 

Wat we sturen

Ingrediënten 2 Personen 4 Personen
Aardappel 500 g 1000 g
Rode ui 1 stuk 2 stuks
Sparc bietenburger
2 stuks
4 stuks
Tomaat
2 stuks
4 stuks
Komkommer
0,5 stuk
1 stuk
Sla melange 50 g 50 g
Black bun
2 stuks
4 stuks

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënten 2 Personen 4 Personen
Olie 1-2 el 2-3 el
Balsamicoazijn 4 el 8 el
Suiker 2 el 4 el

Kookgerei

Oven, steelpan, koekenpan

Voedingswaarde

Energie: 745 kcal, vet: 21 g, waarvan verzadigd: 2 g, koolhydraten: 115 g, waarvan suikers: 30 g, eiwit: 15 g, vezels: 18 g, zout: 2 g

Allergenen

25 minuten + 35 minuten oventijd