Bietenburger op black bun

met gekarameliseerde ui en frietjes

35 - 40 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd frieten van de aardappels. Doe de frieten in een kom met olie en zout en hussel door elkaar. Verspreid ze over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze 30-35 minuten in de voorverwarmde oven. 
  2. Pel de rode ui en snijd in grove ringen. Verwarm een scheutje olie in de steelpan op middelhoog vuur en bak de uiringen op laag vuur totdat ze glazig zijn. Voeg de balsamicoazijn en suiker toe en laat nog 6-8 minuten zachtjes bakken totdat de rode ui gekarameliseerd is.
  3. Verwarm de koekenpan op middelhoog vuur en voeg een scheutje olie toe. Bak de burgers 2-3 minuten per kant tot de burger mooi goudbruin is. 
  4. Snijd intussen de tomaat en komkommer in plakken en de black buns open. Leg de black buns voor 2 minuten in de oven.
  5. Haal de black buns uit de oven en beleg ze met de burger, tomaat, komkommer, gekarameliseerde rode ui en sla melange. Serveer de frieten ernaast en een saus naar keuze. Eet smakelijk! 

Wat we sturen

Ingrediënten 2 Personen 4 Personen
Aardappel 500 g 1000 g
Rode ui 1 stuk 2 stuks
Sparc bietenburger
2 stuks
4 stuks
Tomaat
2 stuks
4 stuks
Komkommer
0,5 stuk
1 stuk
Sla melange 50 g 50 g
Black bun
2 stuks
4 stuks

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënten 2 Personen 4 Personen
Olie 1-2 el 2-3 el
Balsamicoazijn 4 el 8 el
Suiker 2 el 4 el

Kookgerei

Oven, steelpan, koekenpan

Voedingswaarde


per portie
Energie (KJ) 3240
Energie (kcal) 771
Eiwit (g) 24
Koolhydraten (g) 133
Koolhydraten waarvan suikers (g) 26
Vetten totaal (g) 13
Vetten waarvan verzadigd (g) 2
Vezels (g) 18
Zout (g) 3

Allergenen

Dit gerecht bevat: Gluten, Selderij*
*Kan sporen van andere allergenen bevatten