Shakshuka met venkel en sinaasappel

en scrambled tofu

Bereiding

#1 Haal de tofu uit de verpakking en verkruimel boven een zeef of vergiet. Druk zoveel mogelijk vocht eruit met je handen of een lepel. Zet opzij en laat overtollig vocht uitlekken. 

#2 Snijd de harde kern uit de venkel en snijd in repen. Pel en snipper de ui en knoflook. Halveer de cherrytomaten.

#3 Verwarm een scheutje olie in de hapjespan op middelhoog vuur en bak de venkel en ui 5 minuten. Voeg daarna de knoflook, cherrytomaten en gerookte paprika- en komijnpoeder toe en bak 4-5 minuten mee. 

#4 #3 Verwarm een scheutje olie in de koekenpan op middelhoog vuur en bak de tofu 4-5 minuten samen met de gemalen kurkuma en kala namak.

#5 Rasp de sinaasappel boven de hapjespan en pers vervolgens het sap erboven uit. Breng het geheel op smaak met peper en zout. 

#6 Hak de munt fijn. Serveer het venkel-sinaasappelmengsel samen met de scrambled tofu, munt en Libanees platbrood. Eet smakelijk! 

Wat we sturen

Ingrediënten 2 Personen 4 Personen 
Tofu
200 g
400 g
Venkel
1 stuk
2 stuks
Ui 0,5 stuk 1 stuk
Knoflook 2 stuks 4 stuks
Cherrytomaten 250 g 500 g
Gerookte paprika- en komijnpoeder 1-2 tl 2-3 tl
Gemalen kurkuma en kala namak
1-2 tl
2-3 tl
Sinaasappel
1 stuk
2 stuks
Munt
naar smaak
naar smaak
Libanees platbrood 4 stuks 8 stuks

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënten 2 Personen 4 Personen
Olie 1-2 el 2-3 el

Kookgerei

Hapjespan, koekenpan

Voedingswaarde

Energie: 594 kcal, vet: 20 g, waarvan verzadigd: 3 g, koolhydraten: 74 g, waarvan suikers: 12 g, eiwit: 25 g, vezels: 12 g, zout: 1 g

Allergenen

25-30 minuten