en scrambled tofu
#1 Haal de tofu uit de verpakking en verkruimel boven een zeef of vergiet. Druk zoveel mogelijk vocht eruit met je handen of een lepel. Zet opzij en laat overtollig vocht uitlekken.
#2 Snijd de harde kern uit de venkel en snijd in repen. Pel en snipper de ui en knoflook. Halveer de cherrytomaten.
#3 Verwarm een scheutje olie in de hapjespan op middelhoog vuur en bak de venkel en ui 5 minuten. Voeg daarna de knoflook, cherrytomaten en gerookte paprika- en komijnpoeder toe en bak 4-5 minuten mee.
#4 #3 Verwarm een scheutje olie in de koekenpan op middelhoog vuur en bak de tofu 4-5 minuten samen met de gemalen kurkuma en kala namak.
#5 Rasp de sinaasappel boven de hapjespan en pers vervolgens het sap erboven uit. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
#6 Hak de munt fijn. Serveer het venkel-sinaasappelmengsel samen met de scrambled tofu, munt en Libanees platbrood. Eet smakelijk!
Ingrediënten | 2 Personen | 4 Personen |
Tofu
|
200 g
|
400 g
|
Venkel
|
1 stuk
|
2 stuks
|
Ui | 0,5 stuk | 1 stuk |
Knoflook | 2 stuks | 4 stuks |
Cherrytomaten | 250 g | 500 g |
Gerookte paprika- en komijnpoeder | 1-2 tl | 2-3 tl |
Gemalen kurkuma en kala namak
|
1-2 tl
|
2-3 tl
|
Sinaasappel
|
1 stuk
|
2 stuks
|
Munt
|
naar smaak
|
naar smaak
|
Libanees platbrood | 4 stuks | 8 stuks |
Ingrediënten | 2 Personen | 4 Personen |
Olie | 1-2 el | 2-3 el |
Hapjespan, koekenpan
Energie: 594 kcal, vet: 20 g, waarvan verzadigd: 3 g, koolhydraten: 74 g, waarvan suikers: 12 g, eiwit: 25 g, vezels: 12 g, zout: 1 g
25-30 minuten