Taboulehsalade met falafel

met citroen en peterselie

25 - 30 minuten
Kant-en-klare vervangers
Volkoren

Bereiding

1. Breng een pan water aan de kook. Bereid de bulgur volgens de instructies op de verpakking. Giet de bulgur af in een zeef of vergiet en spoel om met koud water. Zet opzij.
2. Snijd de tomaat, paprika en komkommer in hele kleine blokjes. Snijd de rode ui en de peterselie fijn.
3. Bak de falafel in een scheutje olijfolie in een koekenpan 6-8 min op hoog vuur totdat ze gaar zijn.
4. Pers het sap van de citroen uit boven een grote kom en roer de tomatenpuree en de specerijen hier doorheen. Meng de fijngesneden tomaat, paprika, komkommer, rode ui en peterselie door de tomatenpuree en citroensap heen.
5. Roer de bulgur door de salade heen en serveer met de falafel en een schepje plantaardige yoghurt. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Bulgur 150 300 gr
Tomaten 1 2 st
Rode paprika 0,5 1 st
Komkommer 0,5 1 st
Rode ui 0,5 1 st
Peterselie 0,5 1 bosje
Vivera falafel  150 300 gr
Citroen 0,5 1 st
Tomatenpuree 70 140 gr
Gerookte paprikapoeder, komijnpoeder 4 8 gr


Tip: Wil je je gerecht een extra touch geven? Voeg de Hummus toe aan je bestelling na het kiezen van je recepten.

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Olie


Plantaardige yoghurt * 2 4 el
Peper & Zout


Kookgerei

Kookpan, Koekenpan

Voedingswaarde

Energie (KJ) 2387, Energie (kcal) 566, Eiwit (g) 19, Koolhydraten (g) 72, Koolhydraten waarvan suikers (g) 11, Vetten totaal (g) 19, Vetten waarvan verzadigd (g) 4, Vezels (g) 18, Zout (g) 1,2

Allergenen

Dit gerecht bevat: Gluten.*
*Kan sporen van andere allergenen bevatten.