Taboulehsalade met falafel

Over het gerecht

Bereiding

#1 Breng een pan water aan de kook voor de bulgur. Kook de bulgur volgens de instructies op de verpakking.      

                 

#2 Snijd de tomaat, de paprika en de komkommer in hele kleine blokjes. Snijd de rode ui, de peterselie en de munt fijn.

                       

#3 Bak de falafel in een scheutje olijfolie in een koekenpan 6-8 min op hoog vuur totdat ze gaar zijn.

                       

#4 Pers het sap van de citroen uit boven een grote kom en roer de tomatenpuree en de specerijen hier doorheen. Meng de fijngesneden tomaat, paprika, komkommer, rode ui, peterselie en de munt door de tomatenpuree en citroensap heen.

                       

#5 Giet de bulgur af in een zeef of vergiet en spoel met koud water zodat de bulgur afkoelt. Roer vervolgens door de salade heen. Serveer de taboulehsalade met de falafel en een schepje yoghurt.

Wat we sturen

Ingrediënten 2 Personen 4 Personen
Bulgur 150 g 300 g
Tomaat 1 stuk 2 stuks
Rode paprika 0,5 stuk 1 stuks
Komkommer 1 mini 1 normaal
Rode ui 0,5 stuk 1 stuk
Peterselie en munt 0,5 bosje 1 bosje
Falafel 250 g 500 g
Citroen 0,5 stuk 1 stuk
Tomatenpuree 2 el 4 el
Oosterse specerijen 1-2 tl 2-3 tl
Soja yoghurt 2 el 4 el

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënten 2 Personen 4 Personen
Olie 1-2 el 2-3 el

Kookgerei

Kookpan, koekenpan

Voedingswaarde

Energie: 685 kcal, vet: 2 g, koolhydraten: 89 g, waarvan suikers: 18 g, eiwit: 23 g, vezels: 20 g, zout: 2 g

Allergenen

25-30 minuten