Tempeh kebab op flatbreads

met groene paprika en tomaat

30 - 35 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de tempeh in repen van ongeveer een halve centimeter breed. Snijd de plakken vervolgens doormidden. Meng de reepjes tempeh met een wat olie en de komijn- en gerookte paprikapoeder. Verspreid de tempeh over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in 20 minuten goudbruin. 
  2. Meng de soja yoghurt met het sap van de citroen en breng op smaak met peper en zout. 
  3. Verwijder de zaadlijst van de groene paprika en snijd in reepjes. Verwijder de zaadlijst van de rode peper en snijd fijn. Pel en snipper de rode ui en snijd in halve ringen. Snijd de tomaat in kwarten. 
  4. Verdun de tomatenpuree met een scheutje water tot je een saus hebt. Besmeer de flatbreads met de tomatensaus en verdeel de gesneden groenten eroverheen. 
  5. Tempeh klaar? Verdeel de tempeh over de pizza's en garneer met de blaadjes koriander en peterselie. Eet smakelijk! 

Wat we sturen

Ingrediënten 2 Personen 4 Personen
Tempeh 300 g 600 g
Komijn- en gerookte paprikapoeder
2 tl
4 tl
Soja yoghurt 0,5 bakje 1 bakje
Citroen 0,5 stuk 1 stuk
Groene paprika 1 stuk 2 stuks
Rode peper 0,5 stuk 1 stuk
Rode ui 0,5 stuk 1 stuk
Tomaten 1 stuk 2 stuks
Tomatenpuree
1 blikje
2 blikjes
Flatbreads 4 stuks 8 stuks
Koriander + peterselie 0,5 bakje 1 bakje

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënten 2 Personen 4 Personen
Olie  1-2 el 2-3 el

Kookgerei

Oven

Voedingswaarde


per portie
Energie (KJ) 2200
Energie (kcal) 523
Eiwit (g) 25
Koolhydraten (g) 64
Koolhydraten waarvan suikers (g) 14
Vetten totaal (g) 16
Vetten waarvan verzadigd (g) 3
Vezels (g) 16
Zout (g) 1

Allergenen

Dit gerecht bevat: Gluten, Soja*
*Kan sporen van andere allergenen bevatten