met falafel en snelle salade
#1 Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwijder eventuele oneffenheden van de aardappels en snijd de aardappels in frieten. Doe de frieten in een kom en besprenkel met olie en zout. Hussel de frieten door elkaar en verspreid over een met bakpapier beklede bakplaat. Schuif de bakplaat in de oven en bak de frieten in 25-30 minuten.
#2 Maak de salade: halveer de cherrytomaten en snijd de komkommer in blokjes. Pel de rode ui en snipper fijn. Verwijder de witte kern van de ijsbergsla en snijd in reepjes.
#3 Verwarm wat olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de falafel volgens de instructies op de verpakking.
#4 Maak de pindasaus: doe de pindakaas en ketjap bij elkaar in de steelpan. Verwarm op laag vuur en voeg een scheutje water toe tot je de gewenste dikte bereikt.
#5 Serveer de frieten met de salade, falafel en saus. Eet smakelijk!
Ingrediënten | 2 Personen | 4 Personen |
Aardappel | 500 g | 1000 g |
Rode ui | 1/2 stuk | 1 stuk |
Komkommer | 1/2 stuk | 1 stuk |
Cherrytomaten | 250 g | 500 g |
IJsbergsla | 1/2 stuk | 1 stuk |
Falafel | 250 g | 500 g |
Ingrediënten | 2 Personen | 4 Personen |
Olie | 2 el | 4 el |
Pindakaas | 2 el | 4 el |
Ketjap | 2 el | 4 el |
Mayonaise | 1 el | 2 el |
Oven, koekenpan, steelpan
Energie: 765 kcal, vet: 32 g, waarvan verzadigd: 4 g, koolhydraten: 92 g, waarvan suikers: 21 g, eiwit: 20 g, vezels: 17 g, zout: 2 g
30-35 minuten