met gekarameliseerde ui en tuinkers
#1 Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwijder eventuele oneffenheden op de aardappels en snij er frieten van. Verspreid de frieten over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met wat olie. Bak de frieten 30-35 minuten.
#2 Snij de rode ui in ringen. Verwarm een scheutje olie in het steelpannetje op middelhoog vuur en bak de rode ui hierin. De rode ui mag wat bruin worden. Voeg daarna de balsamicoazijn en suiker toe en draai het vuur laag. Laat de rode ui zachtjes karameliseren.
#3 Verwarm wat olie in de koekenpan en bak de Botanic Burgers volgens de aanwijzingen op de verpakking.
#4 Leg de bollen bij de frieten in de oven tot ze mooi goudbruin zijn. Laat even afkoelen op het aanrecht.
#5 Snij de tomaat en komkommer in plakken.
#6 Snij de bollen open en beleg ze met de Botanic Burger, sla melange, tomaat, komkommer en gekarameliseerde rode ui. Serveer met de frieten ernaast en eet smakelijk!
Botanic Bites burger 2 stuks 4 stuks
Hamburger bol 2 stuks 4 stuks
Sla melange 50 g 75 g
Aardappel 500 g 1000 g
Komkommer* 1/2 stuk 1 stuk
Tomaat 1 stuk 2 stuks
Tuinkers naar smaak naar smaak
Rode ui* 1 stuk 2 stuks
Olie 1-2 el 2-3 el
Balsamicoazijn 2 el 4 el
Suiker 1 el 2 el
Oven, kookpan, steelpan
Energie: 722 kcal, vet: 17 g, waarvan verzadigd: 2 g, koolhydraten: 112 g, waarvan suikers: 19 g, eiwit: 22 g, vezels: 13 g, zout: 2 g
35 minuten