Spaghetti met zelfgemaakte pesto

van zongedroogde tomaten

30 - 35 minuten
Noten

Bereiding

  1. Zet een pan met ruim water op voor de spaghetti en kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. 
  2. Snij of rasp de courgette tot noedels. Je kan dit doen door in de lengte dunne plakken te snijden en ze vervolgens in dunne reepjes te snijden. Kook ze de laatste 2 minuten mee met de spaghetti. Giet de spaghetti samen met de courgette af en zet even opzij.
  3. Rooster de walnoten in een droge koekenpan tot ze wat bruin beginnen te kleuren. Doe de cherrytomaten met een beetje olie en een snufje zout in een steelpan en bak ze 5-6 minuten tot de tomaatjes beginnen te knappen. 
  4. Pureer de walnoten, zongedroogde tomaten, helft van de cherrytomaten, rasp van de citroenschil, citroensap, gedroogde basilicum, chilivlokken en flink wat peper en zout met een blender of staafmixer tot een gladde pesto. 
  5. Verwarm de spaghetti en courgette nog even in een koekenpan en roer de pesto erdoorheen. Garneer met de overige cherrytomaten en eet smakelijk! 

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Spaghetti 170 340 gr
Courgette 1 2 st
Cherrytomaten 250 500 gr
Walnoten 30 60 gr
Zongedroogde tomaten 0,5 1 pot
Citroen 0,5 1 st
Basilicum en chili vlokken 4 8 gr

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt
Olijfolie
Peper & Zout

Kookgerei

Kookpan, Koekenpan, Staafmixer/Blender

Voedingswaarde

Energie: 759 kcal, vet: 30 g, waarvan verzadigd: 3 g, koolhydraten: 90 g, waarvan suikers: 29 g, eiwit: 24 g, vezels: 16 g, zout: 2 g

Allergenen

Dit gerecht bevat: Gluten, Noten*

*Kan sporen van andere allergenen bevatten.