Gnocchi uit de oven

met linzenbolognese en frisse yoghurt-muntsaus

Bereiding

#1 Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de aubergine in blokjes van 1 x 1 cm. Verspreid over bakplaat en plaats voor 10 minuten in de oven. 

#2 Pel en snijd de knoflook en ui fijn. Verwarm wat olie in een koekenpan en fruit de ui en de helft van de knoflook aan. 

#3 Zijn de 10 minuten om? Voeg nu de gnocchi toe aan de bakplaat met aubergine en zet weer 10 minuten in de oven. Spoel ondertussen de linzen om. Voeg de linzen, tomatenpuree en het water toe aan de koekenpan. Laat alles 5-7 minuten zachtjes sudderen. 

#4 Meng de soja yoghurt met de overige knoflook. Zet even opzij en snijd ondertussen de komkommer in blokjes en meng met de suiker en azijn in een kommetje. Pluk een paar blaadjes munt en snijd deze fijn. 

#5 Serveer de gnocchi en de aubergine met de linzenbolognese. Lepel er wat yoghurt met munt overheen en serveer de zoetzure komkommer ernaast. Eet smakelijk! 

Wat we sturen

Aubergine 1 stuk 2 stuks

Ui* 1/2 stuk 1 stuk

Knoflook 1 stuk 2 stuks

Gnocchi 500 g 1000 g

Linzen 1 blik 2 blikken

Tomatenpuree 0,5 stuk 1 stuk 

Soja yoghurt 4 el 8 el

Komkommer* 1/2 stuk 1 stuk

Munt* paar blaadjes paar blaadjes

Wat je zelf in huis moet hebben

Olie 2-3 el 4-6 el

Water 100 ml 200 ml

Azijn 1-2 el 2-3 el

Suiker 1-2 tl 2-3 tl

Kookgerei

Oven, koekenpan

Voedingswaarde

Energie: 616 kcal, vet: 18 g, waarvan verzadigd: 4 g, koolhydraten: 77 g, waarvan suikers: 13 g, eiwit: 27 g, vezels: 20 g, zout: 2 g

Allergenen

30 minuten

Veganbox wordt Boerschappen

Bestel jouw Veganbox