met linzenbolognese en frisse yoghurt-muntsaus
#1 Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de aubergine in blokjes van 1 x 1 cm. Verspreid over bakplaat en plaats voor 10 minuten in de oven.
#2 Pel en snijd de knoflook en ui fijn. Verwarm wat olie in een koekenpan en fruit de ui en de helft van de knoflook aan.
#3 Zijn de 10 minuten om? Voeg nu de gnocchi toe aan de bakplaat met aubergine en zet weer 10 minuten in de oven. Spoel ondertussen de linzen om. Voeg de linzen, tomatenpuree en het water toe aan de koekenpan. Laat alles 5-7 minuten zachtjes sudderen.
#4 Meng de soja yoghurt met de overige knoflook. Zet even opzij en snijd ondertussen de komkommer in blokjes en meng met de suiker en azijn in een kommetje. Pluk een paar blaadjes munt en snijd deze fijn.
#5 Serveer de gnocchi en de aubergine met de linzenbolognese. Lepel er wat yoghurt met munt overheen en serveer de zoetzure komkommer ernaast. Eet smakelijk!
Aubergine 1 stuk 2 stuks
Ui* 1/2 stuk 1 stuk
Knoflook 1 stuk 2 stuks
Gnocchi 500 g 1000 g
Linzen 1 blik 2 blikken
Tomatenpuree 0,5 stuk 1 stuk
Soja yoghurt 4 el 8 el
Komkommer* 1/2 stuk 1 stuk
Munt* paar blaadjes paar blaadjes
Olie 2-3 el 4-6 el
Water 100 ml 200 ml
Azijn 1-2 el 2-3 el
Suiker 1-2 tl 2-3 tl
Oven, koekenpan
Energie: 616 kcal, vet: 18 g, waarvan verzadigd: 4 g, koolhydraten: 77 g, waarvan suikers: 13 g, eiwit: 27 g, vezels: 20 g, zout: 2 g
30 minuten